Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Тетяна Литвинова поділилася рецептом улюблених тістечок дітей і дорослих – солодких «персиків».
Інгредієнти:
Тісто:
яйця – 4 шт.
сметана 20% – 2 ст.л.
вершкове масло 82,5% – 150г
розпушувач – 1 ч.л.
сода – ¼ ч.л.
борошно вищого сорту – 400г
сіль – ½ ч.л.
цукрова пудра – 100г
Крем:
варене згущене молоко – 200 г
вершкове масло – 100 г
волоські горіхи – 50 г
Барвники:
Буряк – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цукор і м’ята для прикраси
Готуємо тістечка “Персики”:
1. Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукровою пудрою. Сирі жовтки змішайте зі сметаною. Варені жовтки продавіть через дрібне сито, розітріть з м’яким маслом. Змішайте масляну і сметанну суміші. Викладіть в борошно, замісіть тісто до стану гладкою кулі. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
2. Потім дістаньте, дайте відійти 2-3 хвилини. Скачайте ковбаску, наріжте на шматочки. З кожного шматочка скачайте кулю. Втисніть у заготовки по половинці шкаралупи горіха, змащеній маслом, сформуйте долонею половинки персиків. Деко застеліть пергаментом, викладіть половинки плоскою частиною вниз на відстані 5 см. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
3. Потім видаліть в теплих половинках шкаралупу, остудіть. Приготуйте начинку: в розм’якшене масло по ложці додайте варене згущене молоко. Збивайте міксером. Охолодіть 10-15 хвилин. Додайте крихту з тіста. Половинки персиків начиніть кремом, укладіть всередину четвертинку підсушених горіхів, з’єднайте по два, злегка притисніть.
4. Для приготування фарби буряк і моркву натріть на дрібній тертці. Через марлю відіжміть сік в дві тарілки. Сік буряка розведіть з водою 1:1. Занурте кожен «персик» в морквяний сік. Потім незабарвлену частина занурте в сік буряка. Обваляйте «персики» в цукрі.