Пиво з хліба в домашніх умовах: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати пиво в домашніх умовах? Виявляється, приготувати улюблений пінний напій дуже просто. Адже можна приготувати пиво з хліба! Як? Покроковий рецепт пива з хліба ви знайдете в нашому матеріалі.

Інгредієнти: 

  • хліб житній – 800 г
  • солод житній – 150 г
  • дріжджі (живі) – 25 г
  • цукор – 200 г
  • шишки хмелю (сухі) – 50 г
  • перець чорний мелений – 2 г
  • сіль – 2 г
  • вода – 5 л

Спосіб приготування:

  1. Шишки хмелю залийте 1 склянкою води і проваріть 30 хвилин. Хліб наріжте скибочками і підсушіть в духовці 20 хвилин при температурі 170 ° C.
  2. Складіть сухарі в каструлю, додайте солод, проварений хміль, сіль, чорний мелений перець, цукор і розведені в склянці теплої води дріжджі. Перемішайте. Накрийте кришкою, охопите ковдрою і залиште на ніч для бродіння.
  3. Додайте цукор і 2,5 л води. Перемішайте, розлийте рідина в банки, накрийте марлею, вкрийте ковдрою та залиште в теплому місці на 2 дня.
  4. Процідіть рідину в чисту каструлю. Гущу залийте окропом (2 л), перемішайте, остудіть і злийте рідину з гущі в каструлю з першою порцією настою. Проваріть 5 хвилин і дайте охолонути.
  5. Процідіть пиво і розлийте в пляшки. Поставте відстоюватися на 15 днів у холодильник.

Video: Як приготувати пиво в домашніх умовах

Як приготувати пиво в домашніх умовах? Покроковий рецепт пива з хліба ви знайдете в нашому матеріалі
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму