“Соняшники” зі шпинатом: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

“Соняшниками” ми назвали закусочні міні-пироги, приготовані у вигляді пелюстків! Це оригінальне блюдо не тільки відмінно виглядає на святковому столі, воно ще й неймовірно смачне! Поєднання шпинату, рікотти, гауди і шинки сподобається всім! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт “соняшників” зі шпинатом.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • шинка – 150 г
  • сир «гауда» – 100 г
  • рікота – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка – 20 гілочок
  • сіль – 20 г
  • кунжут чорний – 15 г
  • борошно – 450 г
  • вершкове масло – 200 г
  • вода – 120 мл
  • чорний мелений перець – 6 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: подрібніть гауду, рікоту та шинку, перебийте у блендері. Додайте петрушку, сіль та чорний мелений перець, змеліть до однорідності. З‘єднайте з тушкованим шпинатом, перебитим до однорідної маси.  Накрийте плівкою, поставте начинку в холодильник на 20 хв.
  2. Насипте на дошку борошно, додайте сіль, натріть холодне масло та перетріть все в крихту. Влийте холодну воду, замісіть тісто, сформуйте кулю, загорніть у плівку, притисніть та поставте у холодильник на 20 хв.
  3. Потім на дошці, присипаній борошном, розділіть тісто на 6 частин. З кожної –  сформуйте кульку та розкачайте її у пласт. Покладіть на пласт тарілку та обріжте зайве тісто. Так само сформуйте ще 5 кругів з тіста.
  4. Присипте борошном пергамент, покладіть круг з тіста, змастіть його збитим яйцем. На центр кожного кола витисніть з кондитерського шприца начинку у формі кульки. Відступіть від неї та викладіть другу частину начинки – по колу.
  5. Накрийте ще одним пластом тіста і притисніть його по краях пальцями до першого пласта, формуючи зовнішнє коло. Так само притисніть донизу внутрішнє коло між начинками. Підріжте тісто ножем та випустіть повітря.
  6. Зафіксуйте виделкою краї зовнішнього кола. Внутрішнє коло проштрикніть зубочисткою кілька разів. Переверніть деко, покладіть на нього круги з начинкою. На центр кожного поставте склянку та зробіть 4 надрізи. Кожен з отриманих сегментів розріжте ще на 3 частини, формуючи пелюстки.
  7. Переверніть кожну пелюстку вертикально та розтягніть для об’єму за краї. Серединку соняшників змастіть яйцем та посипте чорним кунжутом. Запікайте 20 хв. за температури 180°С.

Читайте також: Пиріг з каннеллоні: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити