“Соняшники” зі шпинатом: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

“Соняшниками” ми назвали закусочні міні-пироги, приготовані у вигляді пелюстків! Це оригінальне блюдо не тільки відмінно виглядає на святковому столі, воно ще й неймовірно смачне! Поєднання шпинату, рікотти, гауди і шинки сподобається всім! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт “соняшників” зі шпинатом.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • шинка – 150 г
  • сир «гауда» – 100 г
  • рікота – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка – 20 гілочок
  • сіль – 20 г
  • кунжут чорний – 15 г
  • борошно – 450 г
  • вершкове масло – 200 г
  • вода – 120 мл
  • чорний мелений перець – 6 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: подрібніть гауду, рікоту та шинку, перебийте у блендері. Додайте петрушку, сіль та чорний мелений перець, змеліть до однорідності. З‘єднайте з тушкованим шпинатом, перебитим до однорідної маси.  Накрийте плівкою, поставте начинку в холодильник на 20 хв.
  2. Насипте на дошку борошно, додайте сіль, натріть холодне масло та перетріть все в крихту. Влийте холодну воду, замісіть тісто, сформуйте кулю, загорніть у плівку, притисніть та поставте у холодильник на 20 хв.
  3. Потім на дошці, присипаній борошном, розділіть тісто на 6 частин. З кожної –  сформуйте кульку та розкачайте її у пласт. Покладіть на пласт тарілку та обріжте зайве тісто. Так само сформуйте ще 5 кругів з тіста.
  4. Присипте борошном пергамент, покладіть круг з тіста, змастіть його збитим яйцем. На центр кожного кола витисніть з кондитерського шприца начинку у формі кульки. Відступіть від неї та викладіть другу частину начинки – по колу.
  5. Накрийте ще одним пластом тіста і притисніть його по краях пальцями до першого пласта, формуючи зовнішнє коло. Так само притисніть донизу внутрішнє коло між начинками. Підріжте тісто ножем та випустіть повітря.
  6. Зафіксуйте виделкою краї зовнішнього кола. Внутрішнє коло проштрикніть зубочисткою кілька разів. Переверніть деко, покладіть на нього круги з начинкою. На центр кожного поставте склянку та зробіть 4 надрізи. Кожен з отриманих сегментів розріжте ще на 3 частини, формуючи пелюстки.
  7. Переверніть кожну пелюстку вертикально та розтягніть для об’єму за краї. Серединку соняшників змастіть яйцем та посипте чорним кунжутом. Запікайте 20 хв. за температури 180°С.

Читайте також: Пиріг з каннеллоні: рецепт приготування

Video: "Соняшники" зі шпинатом: рецепт покроково

Як приготувати "соняшники" зі шпинатом? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти