Грибний суп – простий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Грибний суп - це смачне і зовсім не нудна перша страва, яку хочеться їсти в будь-яку погоду.

Інгредієнти:

  • білі сушені гриби – 70г
  • овочевий бульйон- 2,5л
  • грибний настій (після замочування сухих грибів) – 200мл
  • вершкове масло – 30 г
  • рослинне масло – 50 мл
  • цибуля – 1шт.
  • часник – 2 зубчики
  • пшенична мука -60г
  • вершки (18-20% жирності) – 125мл
  • сіль -1ч.л.
  • чорний мелений перець-2 г

Для овочевого бульйону:

  • морква 1шт.
  • цибуля – 1шт.
  • корінь селери – 3-4см
  • лавровий лист – 2шт.
  • гілочки чебрецю – 2шт.
  • черней перець горошком -2-3 шт.
  • зелень петрушки

Спосіб приготування грибного супу:

Промийте гриби в проточній воді, потім замочіть їх у теплій на 30 хвилин. Грибний настій процідіть (через марлю в 4 шари), так щоб осад залишився на дні посуду. Наріжте частина грибів кубиком 5мм, а частина грибів брусочками 3см.

Приготуйте овочевий бульйон. Лук в останньому шарі лушпиння обвуглитися на сухій сковороді. Всі овочі для бульйону варіть 25 хвилин. Потім додайте в бульйон зелень, лавровий лист і чорний перець горошком, а потім варіть ще 5 хвилин. Дістаньте варені овочі шумівкою. Овочевий бульйон готовий.

Потім очистіть цибулю і часник. Лук наріжте кубиками, а часник подрібніть. Обсмажте цибулю в суміші рослинного і вершкового масел на середньому вогні до золотистого кольору і додайте гриби. Обсмажуйте 4-5 хвилин, а потім додайте часник, всипте борошно і смажте протягом 2 хвилин. Влийте в сковороду частина овочевого бульйону, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім відправляйте гриби і зажарку в овочевий бульйон, додайте грибний настій, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть грибний суп 30 хвилин. Потім додайте вершки, досоліть за смаком. Доведіть суп до кипіння і дайте готового супу настоятися 5-7 хвилин. Подавайте з грибною приправою і нарізаною зеленою петрушкою.

Приємного апетиту!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік