Інгредієнти:
- білі сушені гриби – 70г
- овочевий бульйон- 2,5л
- грибний настій (після замочування сухих грибів) – 200мл
- вершкове масло – 30 г
- рослинне масло – 50 мл
- цибуля – 1шт.
- часник – 2 зубчики
- пшенична мука -60г
- вершки (18-20% жирності) – 125мл
- сіль -1ч.л.
- чорний мелений перець-2 г
Для овочевого бульйону:
- морква 1шт.
- цибуля – 1шт.
- корінь селери – 3-4см
- лавровий лист – 2шт.
- гілочки чебрецю – 2шт.
- черней перець горошком -2-3 шт.
- зелень петрушки
Спосіб приготування грибного супу:
Промийте гриби в проточній воді, потім замочіть їх у теплій на 30 хвилин. Грибний настій процідіть (через марлю в 4 шари), так щоб осад залишився на дні посуду. Наріжте частина грибів кубиком 5мм, а частина грибів брусочками 3см.
Приготуйте овочевий бульйон. Лук в останньому шарі лушпиння обвуглитися на сухій сковороді. Всі овочі для бульйону варіть 25 хвилин. Потім додайте в бульйон зелень, лавровий лист і чорний перець горошком, а потім варіть ще 5 хвилин. Дістаньте варені овочі шумівкою. Овочевий бульйон готовий.
Потім очистіть цибулю і часник. Лук наріжте кубиками, а часник подрібніть. Обсмажте цибулю в суміші рослинного і вершкового масел на середньому вогні до золотистого кольору і додайте гриби. Обсмажуйте 4-5 хвилин, а потім додайте часник, всипте борошно і смажте протягом 2 хвилин. Влийте в сковороду частина овочевого бульйону, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім відправляйте гриби і зажарку в овочевий бульйон, додайте грибний настій, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть грибний суп 30 хвилин. Потім додайте вершки, досоліть за смаком. Доведіть суп до кипіння і дайте готового супу настоятися 5-7 хвилин. Подавайте з грибною приправою і нарізаною зеленою петрушкою.
Приємного апетиту!