Складові капустяної шарлотки:
- капуста квашена – 250 г
- перець болгарський – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- зелень – 20 г
- сіль – щіпка
- перець – щіпка
- яйця – 3 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- рослинно-вершкова суміш – 100 г
- борошно – 300 г
- розпушувач – 1 ст. л.
- манка – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування капустяної шарлотки:
- Приготуйте начинку.Лук і болгарський перець очистіть, і наріжте кубиками 5х5 мм.
- Квашену капусту наріжте шматочками по 2 см. Обсмажте на розігрітій олії цибулю, болгарський перець і квашену капусту до золотистого кольору. Начинка повинна охолонути.
- Розтопіть рослинно-вершкову суміш, остудіть.
- Підготуйте форму для випікання.
- Змастіть форму рослинно-вершкової сумішшю і присипте манкою.
- Приготуйте тісто. Яйця з цукром збивайте на пишну піну.
- Додайте розтоплену охолоджену рослинно-вершкову суміш, продовжуйте збивати. Борошно змішайте з розпушувачем.
- Додавайте борошно з розпушувачем в тісто, поступово вимішуючи ложкою. Змішайте начинку з готовим тестом, щоб вона розподілилася по всьому тесту. Викладіть тісто з начинкою в форму.
- Випікайте капустяну шарлотку 35 хв. в духовці, розігрітій до 180° C. Подавайте як гарячою, так і холодною.
ГОТУЄМО З НАМИ
Шарлотка з яблуками в мультиварці
Смачного!