Класична ватрушка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Класична ватрушка з дріжджового тіста і сирної начинки готується просто, особливо якщо слідувати нашому рецепту ватрушок.

Інгредієнти для класичної ватрушки

  • Мука пшенична – 5ст. (725гр) для замісу та 1 на стіл до тіста
  • Молоко — 300 мл
  • Яйця курячі – 3 шт (1 в тісто, 1 для змащування і 1 в сир)
  • Дріжджі сухі (в молоко) — 1 ч. л.  –(11-12 г)
  • Ваніль — 1 упак.
  • Сир — 600 г
  • Цукор — 2 ст.

Як приготувати класичну ватрушку

У півтори склянки теплого молока додаємо 12 грамів сухих дріжджів, дрібку солі і столову ложку цукру. Через 15 хвилин, коли дріжджі стануть активними і піднімуться в пінку, додаємо 5 склянок борошна, полпакетіка ванілі і одне яйце.

Гарненько вимішуємо тісто. У тісто встромляємо макарони – «пір’ячко» і ставимо його в тепле місце для збільшення в два-три рази.

Через 30 хвилин підросле тісто обминаємо. Залишаємо ще на 30 хвилин, обминаємо і знову залишаємо на 30 хвилин. Потім обминаємо втретє.

Готове підросло тісто перекладаємо на обсипану борошном дошку, розділивши на 12 рівних частин. З кожного шматочка скачуємо кульки, пріплюсківаем їх і викладаємо на змащену маслом деко. Потім накриваємо заготовку рушником і залишаємо ще на 20-30 хвилин в теплому місці для збільшення в 2-3 рази.

Як тільки кульки підійшли, беремо склянку і денцем продавлюємо середину – «гніздечко» для сирної начинки. На кожну ватрушку викладаємо по дві чайних ложки сиру. Змащуємо краї ватрушки з сиром збитим яєчним жовтком.

У заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці зменшуємо жар до 180 градусів і відправляємо наші ватрушки пектися на 15 хвилин.

Для начинки:

Півкілограма сиру розминаємо виделкою, додаємо стакан цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор, родзинки. Вимішуємо до однорідної крупистої маси. Якщо у вас залишилося багато зайвого сиру, його можна 2-3 дня зберігати в морозильній камері, використовуючи для наступної порції ватрушок.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік