Класична ватрушка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Класична ватрушка з дріжджового тіста і сирної начинки готується просто, особливо якщо слідувати нашому рецепту ватрушок.

Інгредієнти для класичної ватрушки

  • Мука пшенична – 5ст. (725гр) для замісу та 1 на стіл до тіста
  • Молоко — 300 мл
  • Яйця курячі – 3 шт (1 в тісто, 1 для змащування і 1 в сир)
  • Дріжджі сухі (в молоко) — 1 ч. л.  –(11-12 г)
  • Ваніль — 1 упак.
  • Сир — 600 г
  • Цукор — 2 ст.

Як приготувати класичну ватрушку

У півтори склянки теплого молока додаємо 12 грамів сухих дріжджів, дрібку солі і столову ложку цукру. Через 15 хвилин, коли дріжджі стануть активними і піднімуться в пінку, додаємо 5 склянок борошна, полпакетіка ванілі і одне яйце.

Гарненько вимішуємо тісто. У тісто встромляємо макарони – «пір’ячко» і ставимо його в тепле місце для збільшення в два-три рази.

Через 30 хвилин підросле тісто обминаємо. Залишаємо ще на 30 хвилин, обминаємо і знову залишаємо на 30 хвилин. Потім обминаємо втретє.

Готове підросло тісто перекладаємо на обсипану борошном дошку, розділивши на 12 рівних частин. З кожного шматочка скачуємо кульки, пріплюсківаем їх і викладаємо на змащену маслом деко. Потім накриваємо заготовку рушником і залишаємо ще на 20-30 хвилин в теплому місці для збільшення в 2-3 рази.

Як тільки кульки підійшли, беремо склянку і денцем продавлюємо середину – «гніздечко» для сирної начинки. На кожну ватрушку викладаємо по дві чайних ложки сиру. Змащуємо краї ватрушки з сиром збитим яєчним жовтком.

У заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці зменшуємо жар до 180 градусів і відправляємо наші ватрушки пектися на 15 хвилин.

Для начинки:

Півкілограма сиру розминаємо виделкою, додаємо стакан цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор, родзинки. Вимішуємо до однорідної крупистої маси. Якщо у вас залишилося багато зайвого сиру, його можна 2-3 дня зберігати в морозильній камері, використовуючи для наступної порції ватрушок.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею