Рис довгозернистий – 300 г
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сіль – 2 ч. л.
Болгарський перець – 1 шт.
Середня морква – 1 шт.
Заморожена кукурудза – 100 г
Заморожений зелений горошок – 100 г
Шампіньйони – 100 г
Чебрець для декору
Готуємо рис:
1. Рис промийте спочатку в теплій воді, потім – у гарячій, поки вода не стане прозорою.
2. Налийте воду в каструлю. Додайте сіль. Висипте рис у воду.
3. Накрийте кришкою і не відкривайте до кінця варіння.
4. Варіть рис на великому вогні, поки не закипить, потім зменште вогонь до мінімуму і варіть ще 20 хв.
5. Коли рис буде готовий, погасіть вогонь, відкрийте кришку і додайте соняшникову олію.
6. Перемішайте рис і накрийте вафельним рушником, щоб увібрати зайву вологу.
Готуємо овочі:
1. Поставте глибоку сковороду на вогонь, налийте олію.
2. На розігріту сковороду висипте нарізані перець, печериці, моркву, розморожений горошок і кукурудзу.
Обсмажте 5 хв. до скоринки.3. Потім до овочів налийте півсклянки води, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хв.