Рисова заправка від Йоші Фудзівари

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Майстер японської кухні та експерт шоу «Все буде смачноЙоші Фудзівара поділився рецептом особливої заправки, яка зробить рис ще смачнішим.

Натуральний крохмаль у рисі дає в’язкістьтак нам зручно формувати суші. Але якщо не додати рисову заправку, то коли рис повністю охолоне, вони швидко розваляться. Саме рисова заправка не дасть цьому статися і збереже клейкість рису. Традиційно рисова заправка робиться з рисового оцту, цукру, солі, міріна і комбу.

Мирин

Мирин

Мірін – це солодке рисове вино. В Японії в XV столітті його називали саке для жінок. А комбу – це особливі водорості. Вони надають рісу незвичайний морський аромат. Правда, в Україні знайти їх зовсім непросто. У кулінарії мірін часто замінюють білим хересом в тих же пропорціях. Або ж збільшують кількість цукру. До речі, якщо ми не будемо використовувати комбу, це теж не буде помилкою.

У рисового оцту унікальний кисло-солодкий смак. Його роблять з ферментованого рису або рисового вина. І це не тільки чудова спеція, але й цілющий засіб. Але якщо знайти рисовий оцет не вдалося, то використовуйте більш доступний – білий винний оцет. В таких же пропорціях. А ось столовий оцет не підходить для приготування суші, бо він повністю заб’є природний смак і аромат продуктів. Яблучним замінити винний також не можна, оскільки у нього присмак фруктів і бродіння.

Комбу

Комбу

«На 1 кг рису нам знадобиться приблизно 180 мл рисового оцту (це 12 столових ложок або ¾ склянки) і 145 г цукру (7 столових ложок з гіркою). Але пам’ятаємо, що ми не використовуємо мірін. Замість столової ложки міріна додатково додамо чайну ложку цукру. 45 г солі – це півтори столові ложки. І якщо знайдете, то шматочок (2 г) водоростей комбу. Цю суміш нам потрібно розігріти на плиті до повного розчинення цукру і солі», – говорить Йоші Фудзівара.

Потрібно почекати, поки розчиниться весь цукор і сіль. Це займе буквально кілька хвилин. Спершу колір заправки буде мутний, але як тільки він стане прозорим – готовий. Постійно помішуйте, щоб цукор не пригорів. Не можна давати кипіти заправці, адже оцет втратить свої властивості.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рулетні тістечка від Лізи Глинської
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками