Штоллен — рецепт різдвяного пирога

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Штоллен — це традиційний різдвяний десерт, який дуже люблять готувати в Німеччині. Зазвичай його печуть за кілька тижнів до Різдва: чим довше кекс зберігається, тим він стає смачнішим і може пролежати навіть до весни.

Як приготувати штоллен

Інгредієнти:

Для опари:

незбиране молоко – 100 мл;
сухі дріжджі – 25 г;
борошно для хліба – 110 г.

 

Для тіста:

вершкове масло розм’якшене – 150 г;
борошно для хліба – 230 г;
цукор – 45 г;
цедра 1/2 апельсина;
цедра 1/2 лимона;
сіль – 1 ч. л .;
родзинки – 225 г;
мигдаль – 50 г;
цукати з апельсинової кірки – 35 г;
волоські горіхи – 30 г;
лісові горіхи – 30 г;
яйце – 1 шт .;
вода – 30 мл;
сіль – дрібка.

 

Для прикрашення:

ванільний цукор – 55 г;
цукрова пудра – 55 г;
топлене вершкове масло – 115 г.

 

Спосіб приготування

1. Змішайте молоко та дріжджі з борошном. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце, щоб опара піднялася. Це займе близько 10 хвилин — маса повинна збільшитися в об’ємі вдвічі.

2. Як слід збийте масло, а потім додайте до нього опару, борошно, цукор, апельсинову та лимонну цедри, сіль і все ретельно змішайте. Тісто повинне вийти еластичним і м’яким.

3. Перекладіть тісто в миску, змащену маслом, і накрийте харчовою плівкою. Приберіть в тепле місце на 20 хвилин. Злегка перемішайте тісто, щоб випустити повітря, яке утворилося, і знову накрийте миску харчовою плівкою. Ще раз приберіть в тепле місце на 20 хвилин.

Тепер зігніть коржі, ніби підгортаючи тісто по краях: складіть один край до центру коржа, потім другий край до центру коржа, притисніть злегка. Складіть навпіл так, щоб згорнуті кінці опинилися у середині. Відкриті краї защипніть. Вийде невеликий батончик. З другим коржем зробіть так само. І знову залиште відпочити 5 хвилин, прикривши харчовою плівкою.

Одним товстим краєм накриваємо “піднесення”, яке знаходиться посередині. Вийде коржик, складений навпіл зі зміщенням країв. З верхньої частини коржа формуємо гребінь, характерний для штолленів. Надаємо штоллену овальної форми. З другим штолленом чинимо так само і залишаємо на 45 хвилин, прикривши харчовою плівкою або вологим рушником.

 

Читайте також, що приготувати на Різдво.

ГОТУЄМО З НАМИ
Різдво 2019: що приготувати в Святвечір і 7 січня

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком