А ви знали, що з баклажанів можна приготувати ще й відмінний десерт? Здивовані? Ми розповімо вам як приготувати рулетики з баклажанів з шоколадом і апельсиновим соусом. Рецепт покроковий ви знайдете в нашому матеріалі.
Читайте також: Цукерки з цвітної капусти та білого шоколаду: рецепт приготування
Інгредієнти:
- баклажан – 1 шт.
- апельсини – 2 шт.
- лимон – 1 шт.
- коньяк – 40 мл
- цукор – 75 г
- естрагон – 2 гілочки
- м’ята – 7 гілочок
- волоські горіхи – 100 г
- чорнослив (без кісточки) – 120 г
- чорний шоколад (70%) – 90 г
- вершкове масло – 30 г
- перець чилі – 1 шт.
- мед – 100 г
Читайте також: Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий
Спосіб приготування:
- Один баклажан наріжте вздовж слайсами, завтовшки 3 мм, покладіть на деко з пергаментом та запечіть у духовці впродовж 5 хв. за температури 185°С.
- Для апельсинового соусу – покладіть апельсини у мікрохвильовку на 30 с. Після цього з одного апельсина зніміть цедру. Витисніть сік одного апельсина в миску, а сік іншого – у сотейник.
- Додайте у сотейник коньяк та чорнослив без кісточки, прогрійте 5 хв. До апельсинового соку у мисці додайте цукор, подрібнений естрагон та м’яту. З‘єднайте сік із сотейника з масою в мисці.
Video: Рулетики з баклажанів: рецепт з шоколадом і апельсиновим соусом
Читайте також: Морквяний рулет