Салат «Різдвяний вінок»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Завдяки своїй оригінальній подачі, цей салат однозначно стане головною прикрасою новорічного столу. Всі інгредієнти «Різдвяного вінка» викладаються шарами і змащуються «Голландським» соусом: салат виходить дуже ситним і смачним. Як прикрасу рекомендуємо використовувати кріп, зерна граната і шматочки овочів. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт салату «Різдвяний вінок».

Інгредієнти:

  • картопля (середня) — 3 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • солоні огірки (середні) — 1 шт.
  • куряче філе — 500 г
  • чорнослив (без кісточок) — 10 шт.
  • печериці — 100 г (3-4 шт.)
  • морква — 1 шт.
  • твердий сир «гауда» — 100 г
  • олія — 40 мл
  • волоські горіхи — 200 г
  • сіль — 4 г
  • чорний мелений перець — 2 г

Інгредієнти для відварювання філе:

  • чорний перець горошком — 5 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.

Інгредієнти для «Голландського» соусу:

  • яйця — 3 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • сіль — 5 г
  • чорний мелений перець — 1 г
  • вершки (18%) — 80 мл
  • діжонська гірчиця — 10 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте “Голландський” соус: розтопіть на паровій бані вершкове масло. Додайте перець, сіль, лимонний сік та жовтки. Помішуючи, влийте вершки та покладіть діжонську гірчицю. Проваріть до загустіння.
  2. Сформуйте салат. Викладіть навколо банки відварену та нарізану картоплю. Посоліть, поперчіть та змастіть соусом. Зверху покладіть подрібнені солоні огірки.
  3. Наступний шар – розірване на волокна відварене куряче філе та соус. За ним – подрібнений чорнослив. Далі – обсмажені печериці з цибулею. Посоліть та поперчіть.
  4. Наступним шаром вкладіть натерту відварену моркву, змастіть соусом.  Покладіть шар дрібно натертого сиру, а на нього – подрібнені горіхи. Змастіть соусом. Прикрасьте кропом, овочами та зернами гранату.

Video: Салат «Різдвяний вінок»: рецепт покроково

Як приготувати салат «Різдвяний вінок»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти