Салат Цезар від Ектора Хіменес-Браво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Складові салату Цезар

  • Салат «Ромен» – 1,5 пучка
  • Білий тостовий хліб7 шматочків
  • Часник5 зубчиків
  • Оливкова олія – 1 скл.+ 4 ст. л.
  • Яйця2 шт.
  • Гірчиця суха0,5 ч. л.
  • Лимон1 шт.
  • Вустерський соус1 ч. л.
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Пармезан30 г
  • Куряче філе300 г
  • Вершкове масло2 ст. л.(50 г)
  • Соєвий соус2 ст. л.

Готуємо салат Цезар:

1. Листя промийте, замочіть на 15-30 хвилин в мисці з холодною водою. Обсушіть паперовим рушником і покладіть в холодильник.

2. Для часникових крутонів – зніміть скоринку хліба і наріжте кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180°С духовці протягом 10 хв. Потім розітріть часник з сіллю та оливковою олією, прогрійте на сковорідці на повільному вогні. Викладайте до ароматної олії крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1-2 хвилини.

3. Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю, солі на 20-30 хвилин. Потім дістаньте філе з маринаду, обсушіть, обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією 2-3 хвилини до золотистого кольору. Зніміть з вогню, покладіть на фольгу, додавши вершкове масло, посоліть, загорніть і відправте у духовку на 20 хвилин. В духовці – 150 градусів.

4. Щоб приготувати соус-заправку для салату Цезар, 2 яйця треба опустити на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. Потім дістаньте з окропу і залиште на 10 хв. при кімнатній температурі. Миску змастіть розчавленим часником. У неї відправте жовтки яєць, збийте виделкою. Додайте гірчицю, вустерський соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливайте холодну оливкову олію. Змішайте до отримання однорідної емульсії.

5. Листя салату порвіть руками на невеликі частини, викладіть в миску з соусом, акуратно змішайте. Потім викладіть листя салату на тарілку. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму