Кохану вже не здивуєш букетом квітів на День святого Валентина… А як щодо їстівних квітів-льодяників? Ми пропонуємо вам зробити цукерки зі свіжими квітами всередині. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати їстівні квіти-льодяники.
Інгредієнти:
- цукор – 1 кг
- вода – 370 мл
- лимонна кислота – 4 г
- сода – 3 г
- цукрова пудра – 200 г
- свіжі квіти (братки) – 9 шт.
Спосіб приготування:
- Приготуйте інвертний сироп: цукор залийте гарячою водою та доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту та варіть 25 хв. Зніміть з вогню та остудіть протягом 5 хв. Далі додайте до сиропу розведену у воді соду та перемішайте. Дочекайтеся, доки осяде піна.
- Приготуйте карамель: до цукру додайте інвертний сироп, влийте воду та проваріть 3 хв. до розчинення цукру. Перевірте готовність карамелі: у холодній воді вона формується в кульку.
- За допомогою дна склянки зробіть у шарі цукрової пудри заглиблення, залийте у них карамель. Покладіть та втисніть у кожен льодяник заздалегідь висушені праскою квіти. За бажанням в один з льодяників покладіть продезінфіковану каблучку.
- Зверху знову вилийте порцію карамелі. До нижньої частини льодяників прикладіть шпажки. Дайте застигнути протягом 30 хв.
Читайте також: Банановий торт з тропічним просочуванням та апельсиновим кремом: рецепт приготування