Кульки з пшеничної крупи: рецепт покроковий


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Кульки з пшеничної крупи – смачна та корисна страва, яка сподобається як вегетеріанцям так і завзятим м’ясоїдам. Томатно-сметанний соус чудово підкреслює смак закуски. Читайте як приготувати кульки з пшеничної крупи в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • пшенична крупа «полтавська №2» – 300 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • цибуля ріпчаста жовта – 1 шт.
  • томатний сік – 80 мл
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • петрушка – 5 гілочок
  • олія – 120 мл
  • вода – 1 л
  • паприка – 8 г
  • зіра – 12 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Для соусу:

  • помідори – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • томатний сік – 125 мл
  • сметана (15%) – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • олія – 20 мл
  • коріандр – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

 Спосіб приготування:

  1. Промиту червону сочевицю проваріть 10 хв., посоліть, додайте промиту пшеничну крупу. Варіть разом 5 хв., зніміть з вогню та дайте набрякнути 15 хв.
  2. Обсмажте на олії подрібнену жовту ріпчасту цибулю до м´якості. Додайте томатний сік, перемішайте, зніміть з вогню. Перекладіть до круп. Потім додайте подрібнену зелену цибулю та петрушку.
  3. Додайте сіль, перець, паприку та зіру, перемішайте. Змоченими у воді руками сформуйте кульки. Обсмажте на олії до рум‘яності.
  4. Для соусу – подрібнену червону цибулю обсмажте на олії до прозорості. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки, томатний сік, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр.
  5. Доведіть до кипіння. Додайте суміш зі сметани та води. Перемішайте, варіть 10 хвилин. Зніміть соус з вогню, перелийте у соусник. Подавайте з круп‘яними кульками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити