Кульки з пшеничної крупи – смачна та корисна страва, яка сподобається як вегетеріанцям так і завзятим м’ясоїдам. Томатно-сметанний соус чудово підкреслює смак закуски. Читайте як приготувати кульки з пшеничної крупи в нашому покроковому рецепті.
Читайте також: Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування
Інгредієнти:
- пшенична крупа «полтавська №2» – 300 г
- сочевиця червона – 100 г
- цибуля ріпчаста жовта – 1 шт.
- томатний сік – 80 мл
- зелена цибуля – 2 стебла
- петрушка – 5 гілочок
- олія – 120 мл
- вода – 1 л
- паприка – 8 г
- зіра – 12 г
- чорний мелений перець – 3 г
- сіль – 10 г
Для соусу:
- помідори – 2 шт.
- цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
- томатний сік – 125 мл
- сметана (15%) – 100 мл
- вода – 100 мл
- олія – 20 мл
- коріандр – 3 г
- чорний мелений перець – 3 г
- сіль – 10 г
Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі
Спосіб приготування:
- Промиту червону сочевицю проваріть 10 хв., посоліть, додайте промиту пшеничну крупу. Варіть разом 5 хв., зніміть з вогню та дайте набрякнути 15 хв.
- Обсмажте на олії подрібнену жовту ріпчасту цибулю до м´якості. Додайте томатний сік, перемішайте, зніміть з вогню. Перекладіть до круп. Потім додайте подрібнену зелену цибулю та петрушку.
- Додайте сіль, перець, паприку та зіру, перемішайте. Змоченими у воді руками сформуйте кульки. Обсмажте на олії до рум‘яності.
- Для соусу – подрібнену червону цибулю обсмажте на олії до прозорості. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки, томатний сік, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр.
- Доведіть до кипіння. Додайте суміш зі сметани та води. Перемішайте, варіть 10 хвилин. Зніміть соус з вогню, перелийте у соусник. Подавайте з круп‘яними кульками.