Кульки з пшеничної крупи: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кульки з пшеничної крупи – смачна та корисна страва, яка сподобається як вегетеріанцям так і завзятим м’ясоїдам. Томатно-сметанний соус чудово підкреслює смак закуски. Читайте як приготувати кульки з пшеничної крупи в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • пшенична крупа «полтавська №2» – 300 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • цибуля ріпчаста жовта – 1 шт.
  • томатний сік – 80 мл
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • петрушка – 5 гілочок
  • олія – 120 мл
  • вода – 1 л
  • паприка – 8 г
  • зіра – 12 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Для соусу:

  • помідори – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • томатний сік – 125 мл
  • сметана (15%) – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • олія – 20 мл
  • коріандр – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

 Спосіб приготування:

  1. Промиту червону сочевицю проваріть 10 хв., посоліть, додайте промиту пшеничну крупу. Варіть разом 5 хв., зніміть з вогню та дайте набрякнути 15 хв.
  2. Обсмажте на олії подрібнену жовту ріпчасту цибулю до м´якості. Додайте томатний сік, перемішайте, зніміть з вогню. Перекладіть до круп. Потім додайте подрібнену зелену цибулю та петрушку.
  3. Додайте сіль, перець, паприку та зіру, перемішайте. Змоченими у воді руками сформуйте кульки. Обсмажте на олії до рум‘яності.
  4. Для соусу – подрібнену червону цибулю обсмажте на олії до прозорості. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки, томатний сік, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр.
  5. Доведіть до кипіння. Додайте суміш зі сметани та води. Перемішайте, варіть 10 хвилин. Зніміть соус з вогню, перелийте у соусник. Подавайте з круп‘яними кульками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти