Шоколадно-картопляний торт: рецепт покроковий


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати шоколадно-картопляний торт? Як об’єднати два, здавалося б, несумісних інгредієнта? Рецепт такого десерту ви знайдете в нашому матеріалі. Покрокове керівництво, як приготувати шоколадно-картопляний торт, яким ви 100% здивуєте всіх своїх гостей.

Інгредієнти:

  • картопля – 400 г
  • вершкове масло – 210 г
  • яйця – 4 шт.
  • шоколад чорний (70%) – 270 г
  • борошно – 480 г
  • какао – 100 г
  • вершки (33 %) – 100 мл
  • цукор – 1 кг
  • мускатний горіх мелений – 1 г
  • желатин – 20 г
  • кориця мелена – 8 г
  • сода – 12 г
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • волоські горіхи – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відваріть, злийте воду, просушіть на вогні кілька хвилин та поламайте у гарячу картоплю шоколад.
  2. Розімніть шоколадно-картопляну масу на пюре, додайте корицю та мускатний горіх, перемішайте.
  3. Окремо збийте вершкове масло з цукром. Додайте збиті до однорідності яйця та шоколадно-картопляну суміш. Перемішайте.
  4. З‘єднайте борошно, какао, соду. Поступово додайте сухі інгредієнти до тіста, чергуючи з додаванням молока. Вимісіть до однорідності.
  5. Додайте подрібнені горіхи та вилийте тісто у форму. Випікайте у впродовж 40 хв. за температури 160°C.

Готуємо глазур.

  1. Для цього зваріть інвертний сироп – змішайте у сотейнику цукор, воду та лимонний сік, варіть протягом 40 хв.
  2. Змішайте вершки з розламаним шоколадом, залийте гарячим інвертним сиропом, перемішайте до однорідності та додайте набряклий у воді желатин. Перебийте масу блендером, не відриваючи його від дна. Процідіть через сито.
  3. Готовий бісквіт дістаньте із духовки, трохи остудіть. Полийте половиною теплої глазурі, залиште на 10 хв. Потім полийте торт другим шаром глазурі.
  4. Поставте на 1 год. у холодильник, присипте подрібненими горіхами.

Video: Шоколадно-картопляний торт: рецепт

Як приготувати шоколадно-картопляний торт? Рецепт такого десерту шукайте в нашому матеріалі. Покрокове керівництво, як приготувати шоколадно-картопляний торт


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити