Шоколадно-картопляний торт: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати шоколадно-картопляний торт? Як об’єднати два, здавалося б, несумісних інгредієнта? Рецепт такого десерту ви знайдете в нашому матеріалі. Покрокове керівництво, як приготувати шоколадно-картопляний торт, яким ви 100% здивуєте всіх своїх гостей.

Інгредієнти:

  • картопля – 400 г
  • вершкове масло – 210 г
  • яйця – 4 шт.
  • шоколад чорний (70%) – 270 г
  • борошно – 480 г
  • какао – 100 г
  • вершки (33 %) – 100 мл
  • цукор – 1 кг
  • мускатний горіх мелений – 1 г
  • желатин – 20 г
  • кориця мелена – 8 г
  • сода – 12 г
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • волоські горіхи – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 600 мл

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відваріть, злийте воду, просушіть на вогні кілька хвилин та поламайте у гарячу картоплю шоколад.
  2. Розімніть шоколадно-картопляну масу на пюре, додайте корицю та мускатний горіх, перемішайте.
  3. Окремо збийте вершкове масло з цукром. Додайте збиті до однорідності яйця та шоколадно-картопляну суміш. Перемішайте.
  4. З‘єднайте борошно, какао, соду. Поступово додайте сухі інгредієнти до тіста, чергуючи з додаванням молока. Вимісіть до однорідності.
  5. Додайте подрібнені горіхи та вилийте тісто у форму. Випікайте у впродовж 40 хв. за температури 160°C.

Готуємо глазур.

  1. Для цього зваріть інвертний сироп – змішайте у сотейнику цукор, воду та лимонний сік, варіть протягом 40 хв.
  2. Змішайте вершки з розламаним шоколадом, залийте гарячим інвертним сиропом, перемішайте до однорідності та додайте набряклий у воді желатин. Перебийте масу блендером, не відриваючи його від дна. Процідіть через сито.
  3. Готовий бісквіт дістаньте із духовки, трохи остудіть. Полийте половиною теплої глазурі, залиште на 10 хв. Потім полийте торт другим шаром глазурі.
  4. Поставте на 1 год. у холодильник, присипте подрібненими горіхами.

Video: Шоколадно-картопляний торт: рецепт

Як приготувати шоколадно-картопляний торт? Рецепт такого десерту шукайте в нашому матеріалі. Покрокове керівництво, як приготувати шоколадно-картопляний торт
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму