Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Шоколадний торт «Лава пристрасті» неймовірно простий у приготуванні. Його основа – шоколадний бісквіт, який зверху поливається ганашем. Пропонуємо випікати торт у формі для кексу, щоб можна було в середині заховати каблучку. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати шоколадний торт «Лава пристрасті» покроково.

Інгредієнти:

  • чорний шоколад (72%) – 900 г
  • вершкове масло – 420 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 8 шт.
  • пшеничне борошно – 160 г
  • вершки (30%) – 375 мл
  • какао-порошок – 15 г

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло та шоколад на паровій бані. Додайте суміш до збитих з цукром жовтків. Перемішайте, всипте борошно та вимісіть тісто до однорідності.
  2. Форму для кексу змастіть вершковим маслом та притрусіть какао-порошком, вилийте у форму тісто. Поставте в розігріту до 200˚С духовку на 15 хв. Дістаньте кекс та дайте охолонути.
  3. Приготуйте ганаш: нагрійте вершки, додайте до них шоколад та вершкове масло, перемішайте до однорідності. Налийте ганаш у середину кексу та облийте по боках. За бажанням продезінфіковану каблучку загорніть у фольгу та занурте неглибоко у ганаш. Прикрасьте торт ягодами малини та м’ятою.

Читайте також: Банановий тарт татен: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити