Скумбрія сухого посолу: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Є дуже багато рецептів засолу скумбрії в домашніх умовах: у маринаді чи розсолі, цілою тушкою чи шматочками. Ми пропонуємо нескладний спосіб, при якому риба вийде дуже смачною, ніжною і в міру солоною. Секрет цього рецепта – у точній пропорції солі та цукру, а також у додаванні ароматних спецій. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт скумбрії сухого засолу.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 800 г
  • сіль – 60 г
  • лавровий лист – 4 шт.
  • цукор – 8 г
  • чорний перець горошком – 6 шт.
  • гірчиця в зернах – 8 г
  • коріандр – 4 г
  • перець духмяний горошком – 4 шт.
  • гвоздика – 2 шт.

Читайте також: Щучі голови з часником: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Покладіть у кавомолку сіль, суху гірчицю, гвоздику, цукор, коріандр, чорний та духмяний перець горошком, лаврове листя. Перебийте на порошок.
  2. Від скумбрії відріжте голову, хвіст та плавники. Видаліть нутрощі та чорну плівку. Зніміть шкіру. Промийте рибу, просушіть та натріть з усіх боків меленими спеціями.
  3. Покладіть рибу у рукав для запікання, щільно загорніть та покладіть у холодильник на 2 доби. Потім промийте скумбрію від спецій, просушіть та поріжте на порційні шматочки. Подавайте з кільцями цибулі та діжонською гірчицею.

Video: Скумбрія сухого посолу: рецепт покроково

Як приготувати скумбрію сухого посолу? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму