Грецький соус, який перетворить будь-яку страву

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Традиційний грецький холодний соус-закуска дзадзікі — це ніжне, ароматне диво. Він гарний з теплим хлібом, картоплею, подається до смаженої рибки, разом з м’ясом на грилі з овочами та салатами.

Інгредієнти:

великий свіжий огірок

2 зубчики часнику

2 ст. л. якісного оливкової олії

500 г несолодкого густого йогурту

невеликий пучок свіжого кропу

кілька гілочок свіжої м’яти

1 лимон

1 ч. л. сушеної м’яти (за бажанням)

preview-650x341-98-1464614889

Приготування:

Огірок розріжте вздовж і ложкою видаліть насіння, бо в них міститься велика частина води. Натріть огірок, що залишився, на тертці.

Покладіть тертий огірок у сито, поставте сито на тарілку і додайте трохи морської солі. Перемішайте і залиште на кілька годин або на ніч в холодильнику, щоб дати соку стекти. Краще періодично перемішувати, підштовхуючи рідину ложкою.

Тим часом потрібно очистити і дрібно натерти або розчавити часник, потім змішати його з маслом у великій мисці. Можна дати часнику настоятися кілька годин, щоб масло стало насичено пекучим, але це не суттєво.

Коли більша частина рідини стече з натертого огірка, потрібно викласти огірок на рушник і акуратно обсушити. З’єднати з часниковою сумішшю, потім додати йогурт і розмішати до однорідної консистенції.

Додати дрібно нарізаний кріп і листя м’яти, вичавлений сік лимона.

Посолити за смаком.

Приголомшливий соус готовий. Можна подавати до столу!

Кілька хитрощів

У Греції використовують натуральний, віджатий через марлю йогурт без смакових добавок. Але можна замінити його густою сметаною або сумішшю сметани і звичайного несолодкого йогурту. Або можна питний йогурт підвісити на ніч в марлі, складеної в декілька шарів, щоб стекла зайва сироватка, а вже після додавати до нього інші інгредієнти у відповідності з рецептом. Можна проявити трохи фантазії і оживити дзадзікі паприкою або шматочками свіжого перцю чилі. Можна навіть приготувати цей соус з солоними огірочками.

Джерело: AdMe.ru

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо