Поради фермерів: як вибрати фрукти і ягоди?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Краще за всіх у виборі стиглих, солодких і ароматних літніх фруктів та ягід розбираються, звичайно, самі ж фермери, які вирощують ці вітамінні бомби, перетворюючи літо на найсмачнішу пору року.

Полуниця

У стиглої полуниці рівномірний червоний колір без цяток і вкраплень.

Хвостик зелений, тримається міцно.

Ягода пружна і ароматна – саме на смачний запах варто орієнтуватися при виборі полуниці.

iStock-546436162

Диня

Диня повинна пахнути динею, а не травою.

Якщо натиснути на диню пальцем – з’явиться вм’ятина, яка швидко зникне.

Якщо шльопнути диню долонею, звук повинен бути глухим.

Плодоніжка у стиглої дині зів’яла, але не суха.

iStock-489489636

Інжир

Інжир повинен бути сухим, гладким, без пошкоджень шкірки.

На дотик якісний інжир, як кінчик носа, – потрібно просто торкнутися спершу свого носа, а потім – плода.

У інжиру не повинно бути кислуватого запаху.

iStock-492427678

Малина

Ягоди малини повинні бути цілими, без соку від тисняви.

Запах у свіжої стиглої малини приємний і яскраво виражений, без кислятини.

Кожна малинка повинна бути одного кольору, без вкраплень і червоточин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Холодний вівсяний торт з малиною

iStock-510162564

Авокадо

Колір стиглого плода – блискучий від зеленого до коричневого.

Якщо надавити на авокадо, з’явиться вм’ятина, яка зникне через кілька секунд.

Якщо потрясти авокадо – почується звук кісточки.

iStock-471663983

Ананас

Стиглий і якісний ананас завжди пружний, без вм’ятин і тріщин.

Підстава ананаса має бути вологою.

Якщо клацнути по ананасу пальцем – звук повинен бути дзвінким.

Верхній лист “шапочки” легко відділяється від плода.

iStock-533581188 (1)

Виноград

Ягоди повинні бути без нальоту і пропускати світло, якщо через них подивитися на сонце.

Гроно якісного винограду велике і важке, без лисин.

Якщо струсити гроно, кілька ягід повинні відпасти. Це означає, що виноград стиглий.

iStock-608509464

Абрикоси

На рівномірному забарвленні абрикоса допустимі червонуваті вкраплення.

Фрукт повинен бути без зморшок і западин, тріщин і плям.

Кісточка стиглого абрикоса легко відділяється від плоду, не вириваючи м’якоть.

iStock-603180520

Манго

Ознака ідеальної стиглості манго – темні цятки на блискучій шкірці.

Плід манго сухий, важкий, тугий, щільний.

Запах стиглого манго посилюється ближче до хвостика.

iStock-626959030

Персики

Якщо стиснути стиглий персик в долоні, він буде пружинити.

Занадто яскрава шкірка – ознака використання хімікатів при вирощуванні.

М’якоть у стиглих персиків рожева і біла – це ознака солодощі. Якщо м’якоть жовта – це запашна ознака.

Біля стиглих персиків завжди літають бджоли і оси.

iStock-624129460

Апельсини

З двох апельсинів більш стиглий той, який відчутно важчий.

У солодких апельсинів є специфічний “пупок” в підставі.

Велика кількість пір на кірці – ознака стиглості.

Шкірка стиглого апельсина легко чиститься.

iStock-178401254

Кавун

Хвостик стиглого кавуна сухий і жовтуватий, а шкірка блискуча – без нальоту і пошкоджень.

Якщо пляма на кавуні жовта або помаранчева – він стиглий.

При постукуванні кавун видає дзвінкий звук.

Ознака ідеально стиглого кавуна – так звана “бджолина павутинка”.

iStock-529143066

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею