Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Круасани з незвичайною начинкою, як у кращих французьких кондитерських, і хрусткі листкові конверти... Для багатьох господинь приготування листкового тіста — ще та мука. Все не так страшно, запевняє кулінарний експерт Тетяна Литвинова, і листкове тісто готується насправді нескладно, якщо знати кілька тонкощів.

Круасани з мигдальною начинкою та начинкою із шоколаду та апельсинової цедри

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 500 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • вода — 280 мл;
  • сіль — 12 г;
  • цукор — 75 г;
  • свіжі дріжджі — 20 г;
  • вершкове масло для шарування — 300 г;
  • борошно — для підсипання;
  • яйце — 1 шт.

 

Для начинки з мигдальним кремом:

  • мигдаль — 0,5 склянки;
  • цукор — 3/4 склянки;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • мигдальні пластівці.

 

Для начинки із шоколаду й апельсинової цедри

  • чорний шоколад — 100 г;
  • апельсин — 1 шт.

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо тісто. Масло розтоплюємо в духовці до рідкого стану. У теплу воду додаємо цукор і перемішуємо (вода не повинна бути гарячою!). Додаємо дріжджі, розмішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло. Поступово, але швидко підмішуємо просіяне борошно.
  2. У процесі додавання борошна додаємо сіль. Робимо швидкий заміс — за 2-3 хвилини. Формуємо з тіста кулю, кладемо його в миску, накриваємо плівкою. Ставимо тісто в тепле місце до збільшення в об’ємі вдвічі.
  3. Коли тісто підійде, викладаємо його на пергамент і розрізаємо глибоким хрестом. Розгортаємо руками за кінці. Формуємо квадрат. Посередині тісто має бути товстішим — це буде платформа для масла.
  4. Прибираємо пергамент з тістом у холодильник на 30 хвилин.
  5. Готуємо вершкове масло для шарування: обертаємо масло плівкою і відбиваємо качалкою в коло такої ж форми, як потовщення в центрі тіста.
  6. Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника, на платформу в центрі кладемо масло, накриваємо його тонкими краями квадрата. Перевертаємо швом вниз і починаємо розкачування тіста — від себе вгору і вниз до товщини в 1 см.
  7. Повертаємо тісто 90 градусів проти годинникової стрілки, складаємо втричі, спочатку праву частину, потім ліву — край до краю.
  8. Обертаємо плівкою, кладемо на 15 хвилин у морозилку, потім на 15 хвилин у холодильник.
  9. З моменту розкачування тіста повторюємо процес ще тричі. Після останнього загортаємо тісто в плівку, кладемо в холодильник на 30 хвилин. Потім ділимо тісто на частини.

 

Готуємо мигдальну начинку

  1. Масло з борошном підсмажуємо до золотистого кольору на пательні. У блендері подрібнюємо мигдаль разом з цукром і яйцем.
  2. Додаємо борошно з маслом, добре перемішуємо.

 

Готуємо шоколадну начинку

  1. Шоколад ламаємо на невеликі однакові шматочки. З апельсина знімаємо цедру, нарізаємо тонкими смужками.
  2. Тісто розгортаємо в коло, гострим ножем розрізаємо на сегменти. Робимо надрізи біля основи трикутників, розкладаємо начинку: мигдальну по 1 ч. л. або шоколад з цедрою.
  3. Звертаємо круасани, викладаємо на деко з пергаментом. Залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
  4. Розігріваємо духовку до 200 ° С. Потім зменшуємо жар до 170 ° С. Змащуємо круасани яйцем і за бажанням прикрашаємо мигдальними пластівцями.
  5. Бризкаємо на деко воду та випікаємо до рум’яної скоринки близько 15 хвилин.

Листкові конверти з сьомгою і сиром

Інгредієнти:

  • твердий сир — 200 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • яйце, зварене круто — 1 шт.;
  • слабосолона сьомга — 50 г;
  • зелена цибуля — 2-3 пера.

 

Спосіб приготування

  1. Для конвертів використовуємо те ж тісто, що і для круасанів.
  2. Готуємо начинку для конвертів. Сир і варене яйце натираємо на крупній тертці. Зелену цибулю дрібно нарізаємо, все це змішуємо.
  3. Сире яйце злегка збиваємо. Додаємо до нього сир та інші інгредієнти. Рибу нарізаємо тонкими смужками шириною 1,5-2 см.
  4. Тісто розкачуємо в квадрат, розрізаємо на трикутники з широкою основою. Викладаємо на тісто сьомгу, зверху сирну начинку. Краї тіста злегка змочуємо водою Звертаємо конвертом, закріплюємо виделкою. Конверти повинні підійти в теплому місці.
  5. Змащуємо конверти яйцем, деко змащуємо водою і ставимо випікатися в добре розігріту духовку на 15-20 хвилин при температурі 170 ° С.

ГОТУЄМО З НАМИ
Круасани: ідеальний сніданок

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить кальмары, рецепт приготовления кальмаров, рецепт салата с кальмарами, рецепт приготовления салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами, состав салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами
Кальмари — як приготувати на Новий рік
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком