Суп палак панір: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

“Палак” і “панір” в перекладі з хінді означає “шпинат” і “сир” відповідно. Отже, цей індійський суп представляє собою шпинатний соус з прянощами і обсмажений сир. До речі, ця страва відмінно підійде для пісного меню, і її зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт супу палак панір.

Інгредієнти:

  • шпинат — 400 г
  • сир адигейський — 100 г
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • корінь імбиру — 3 см
  • перець чилі — 2 шт.
  • помідори — 4 шт.
  • вершки (20%) — 170 мл
  • вершкове масло (82,5%)— 200 г
  • сіль — 10 г
  • карі — 3 г
  • зіра — 6 г
  • коріандр (мелений) — 5 г
  • рис — 240 г
  • вода — 170 мл

Читайте також: Турецький суп з кус-кусом: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Промитий шпинат вкиньте в окріп, проваріть 3 хв. Потім відкиньте на сито та поставте остигати на крижану баню.
  2. В каструлю з топленим маслом покладіть натертий на дрібній тертці імбир, часник, подрібнений перець чилі без насіння, кубики цибулі та натерті помідори. Посипте карі, коріандром та зірою. Протушкуйте кілька хвилин, додайте шпинат.
  3. Перебийте суміш блендером. Додайте окріп та вершки. Посоліть і дайте закипіти.
  4. Промийте рис, залийте водою та відваріть до готовності. Обсмажте на топленому маслі до золотавої скоринки нарізаний на шматочки адигейський сир.
  5. В піалу покладіть зварений рис, утрамбуйте. Переверніть піалу на блюдо, зніміть піалу. Довкола гірки рису налийте шпинатний суп. Зверху на рис викладіть сир, посипте страву пелюстками паприки та прикрасьте кайєнським перцем.

Читайте також: Гарбузовий суп: рецепт приготування

Video: Суп палак панір: рецепт покроково

Як приготувати суп палак панір? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
диетический клафути с вишней, диетический клафути с вишней рецепт, рецепт приготовления диетического клафути с вишней, как приготовить диетический клафути с вишней, состав диетического клафути с вишней
Дієтичний клафуті з вишнею
шоколадная пицца с ягодами, шоколадная пицца с ягодами рецепт, пошаговый рецепт приготовления шоколадной пиццы с ягодами, как приготовить шоколадную пиццу с ягодами, состав шоколадной пиццы с ягодами
Шоколадна піца з ягодами