Суп палак панір: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

“Палак” і “панір” в перекладі з хінді означає “шпинат” і “сир” відповідно. Отже, цей індійський суп представляє собою шпинатний соус з прянощами і обсмажений сир. До речі, ця страва відмінно підійде для пісного меню, і її зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт супу палак панір.

Інгредієнти:

  • шпинат — 400 г
  • сир адигейський — 100 г
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • корінь імбиру — 3 см
  • перець чилі — 2 шт.
  • помідори — 4 шт.
  • вершки (20%) — 170 мл
  • вершкове масло (82,5%)— 200 г
  • сіль — 10 г
  • карі — 3 г
  • зіра — 6 г
  • коріандр (мелений) — 5 г
  • рис — 240 г
  • вода — 170 мл

Читайте також: Турецький суп з кус-кусом: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Промитий шпинат вкиньте в окріп, проваріть 3 хв. Потім відкиньте на сито та поставте остигати на крижану баню.
  2. В каструлю з топленим маслом покладіть натертий на дрібній тертці імбир, часник, подрібнений перець чилі без насіння, кубики цибулі та натерті помідори. Посипте карі, коріандром та зірою. Протушкуйте кілька хвилин, додайте шпинат.
  3. Перебийте суміш блендером. Додайте окріп та вершки. Посоліть і дайте закипіти.
  4. Промийте рис, залийте водою та відваріть до готовності. Обсмажте на топленому маслі до золотавої скоринки нарізаний на шматочки адигейський сир.
  5. В піалу покладіть зварений рис, утрамбуйте. Переверніть піалу на блюдо, зніміть піалу. Довкола гірки рису налийте шпинатний суп. Зверху на рис викладіть сир, посипте страву пелюстками паприки та прикрасьте кайєнським перцем.

Читайте також: Гарбузовий суп: рецепт приготування

Video: Суп палак панір: рецепт покроково

Як приготувати суп палак панір? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками