Тарт у вигляді фаршированих лимонів: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Пропонуємо вам приготувати неймовірно ароматний тарт у вигляді фаршированих лимонів. Розсипчасте пісочне тісто і ніжний заварний крем складають основу цього дивовижного десерту. А лимони, в які заливається крем, стануть оригінальною прикрасою вашого столу. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт тарта у вигляді фаршированих лимонів.

 Інгредієнти:

  • лимони 3 шт.
  • лайм 1 шт.
  • молоко (3,2%) — 40 мл
  • вершкове масло (82,5%) 220 г
  • яйця 4 шт.
  • борошно 140 г
  • цукор 800 г
  • цукрова пудра 150 г
  • сіль 3 г
  • вода 1,2 л

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто: натріть на крупній терці охолоджене вершкове масло, додайте цукрову пудру, сіль та борошно. Перетріть в крихту. Потім додайте збите яйце і перемішайте.
  2. Готове тісто викладіть між двох листів пергаменту і розкачайте в тонкий пласт. Відправте корж в холодильник на 20 хв. З охолодженого тіста зніміть верхній пергамент, розріжте тісто на смужки, покладіть в морозилку на 40 хв.
  3. Охолоджені смужки на пергаменті викладіть на деко і запікайте 15 хв. за температури 160°С. Готові палички дістаньте з духовки і дайте їм охолонути.
  4. Для лимонних оболонок виріжте збоку лимона отвір. Обережно дістаньте через нього всю м’якоть, відкладіть її. Оболонки залийте водою, додайте сіль і доведіть до кипіння.
  5. Потім злийте воду, залийте чистою, знову доведіть до кипіння і повторіть процедуру ще два рази. Після останнього злийте лимони на сито і дайте стекти воді.
  6. Змішайте цукор з водою, прогрійте до розчинення цукру. Відправте лимонні оболонки в сироп, доведіть до кипіння, зменшить вогонь і варіть 40 хв. Потім дістаньте проварені лимони, викладіть на тарілку отвором вниз і залиште остигати.
  7. Для крему – витисніть сік з відкладеної лимонної м’якоті. Додайте молоко, яйця, порізану смужками цедру лайма та цукрову пудру. Варіть до загуснення 10 хв. Потім додайте вершкове масло і проваріть до однорідності. Готовий крем процідіть через сито, накрийте плівкою в контакт і поставте в холодильник на добу.
  8. Остиглі лимонні оболонки заповніть кремом, викладіть на них по діагоналі по одній випеченій паличці.
  9. З боку плодоніжки лимона зробіть невеликий отвір за допомогою зубочистки та прикріпіть листок троянди. При подачі розріжте лимон, і на крем, який почав витікати, покришіть ще одну паличку тіста.

Video: Тарт у вигляді фаршированих лимонів: рецепт покроково

Як приготувати тарт у вигляді фаршированих лимонів? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Буженина з індички: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити