Террін з цвітної капусти: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Террін – це щось середнє між запіканкою та паштетом. Насправді назва означає керамічну форму, в якій готується страва. Зазвичай її готують з м’яса або риби, але ми знаємо як приготувати террін з цвітної капусти. Читайте покроковий рецепт терріна з цвітної капусти в нашому матеріалі.

Читайте також: Рибний террін від кулінара Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 750 г
  • листя цвітної капусти – 4 шт.
  • яловича лопатка – 500 г
  • куряча печінка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • морква – 1 шт.
  • білий хліб – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • петрушка – 10 гілочок
  • чорний мелений перець – 3 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • коріандр – 3 г
  • сіль – 20 г
  • олія – 40 мл

Читайте також: Террін – вишукана страва з під’язичників – рецепт Євгена Клопотенка

 Спосіб приготування:

  1. Очистіть цвітну капусту від листя та розберіть на суцвіття. Половину капусти відваріть у солоній воді, іншу половину – обсмажте на сухій сковорідці 5 хв. З хліба зріжте скоринку, залийте молоком на 5 хв. Моркву і цибулю наріжте дрібним кубиком та підсмажте на сковорідці з олією впродовж 5 хв.
  2. Пропустіть через м‘ясорубку шматочки яловичини, курячу печінку, підсмажену капусту, цибулю та моркву, листя капусти, очищений часник, петрушку та віджатий від молока хліб. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець і мелений коріандр.
  3. Збийте білки. Перекладіть до білків фарш та перемішайте. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець, мелений коріандр. Перемішайте.
  4. Застеліть форму пергаментом та змастіть олією. Викладіть в неї 2/3 фаршу, у фарш суцвіттями догори викладіть відварену капусту.
  5. Розподіліть зверху решту фаршу, накрийте форму фольгою та поставте на 40 хв. у духовку за температури 200°С. За 10 хв. до готовності – приберіть фольгу.

Читайте також: Террін з печінки та гарбуза

Video: Террін: рецепт з цвітною капустою

Що така террин і як приготувати цю страву з цвітної капусти? Читайте покроковий рецепт терріна з цвітної капусти в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині
маффины с черешней, рецепт маффинов с черешней пошагово, состав маффинов с черешней, как готовить маффины с черешней, как приготовить маффины с черешней пошагово, маффины с черешней рецепт
Апетитні мафіни з черешнею