Террін з цвітної капусти: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Террін – це щось середнє між запіканкою та паштетом. Насправді назва означає керамічну форму, в якій готується страва. Зазвичай її готують з м’яса або риби, але ми знаємо як приготувати террін з цвітної капусти. Читайте покроковий рецепт терріна з цвітної капусти в нашому матеріалі.

Читайте також: Рибний террін від кулінара Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 750 г
  • листя цвітної капусти – 4 шт.
  • яловича лопатка – 500 г
  • куряча печінка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • морква – 1 шт.
  • білий хліб – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • петрушка – 10 гілочок
  • чорний мелений перець – 3 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • коріандр – 3 г
  • сіль – 20 г
  • олія – 40 мл

Читайте також: Террін – вишукана страва з під’язичників – рецепт Євгена Клопотенка

 Спосіб приготування:

  1. Очистіть цвітну капусту від листя та розберіть на суцвіття. Половину капусти відваріть у солоній воді, іншу половину – обсмажте на сухій сковорідці 5 хв. З хліба зріжте скоринку, залийте молоком на 5 хв. Моркву і цибулю наріжте дрібним кубиком та підсмажте на сковорідці з олією впродовж 5 хв.
  2. Пропустіть через м‘ясорубку шматочки яловичини, курячу печінку, підсмажену капусту, цибулю та моркву, листя капусти, очищений часник, петрушку та віджатий від молока хліб. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець і мелений коріандр.
  3. Збийте білки. Перекладіть до білків фарш та перемішайте. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець, мелений коріандр. Перемішайте.
  4. Застеліть форму пергаментом та змастіть олією. Викладіть в неї 2/3 фаршу, у фарш суцвіттями догори викладіть відварену капусту.
  5. Розподіліть зверху решту фаршу, накрийте форму фольгою та поставте на 40 хв. у духовку за температури 200°С. За 10 хв. до готовності – приберіть фольгу.

Читайте також: Террін з печінки та гарбуза

Video: Террін: рецепт з цвітною капустою

Що така террин і як приготувати цю страву з цвітної капусти? Читайте покроковий рецепт терріна з цвітної капусти в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша