ТОП-3 рецепти пасти на кожен день

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Італійська паста – ситна і смачна страва, яка до того ж швидко готується (а якщо купити спагетті в магазині і не возитися з тістом самостійно, то вийде ще швидше). Нижче ми зібрали три рецепти класичних італійських страв: пасти Карбонара, пасти Болоньєзе і пасти з соусом песто.

Паста Карбонара

iStock-465142132

тісто:

Борошно – 200 г

Яйце – 2 шт.

Рослинна олія – ​​2 ч. л.

Вода – 2 ст. л.

паста карбонара:

Тісто – 300 г

Бекон – 200 г

Яйця – 4 шт.

Пармезан – 200 г

Вершки – 40 г

Оливкова олія 1 ст. л.

Сіль – 1 ст. л.

Перець чорний мелений

Готуємо пасту карбонара:

1. Робимо тісто. Висипаємо борошно гіркою на стіл. У борошні робимо воронку, розбиваємо в неї яйця, додаємо рослинне масло, воду, щіпку солі. Тісто інтенсивно замішуємо руками до утворення пружної маси, яка не прилипає до рук. Ставимо тісто настоюватися до холодильника на 20 хвилин.

2. Готуємо пасту «Карбонара». Каструлю з водою і сковороду ставимо на вогонь. Нарізаємо кубиком бекон, натираємо сир пармезан на дрібній тертці, відокремлюємо жовтки від білків. В окремій мисці змішуємо вершки, тертий сир і жовтки.

3. Розкачуємо тісто в тонку прямокутну пластину і нарізаємо її гострим ножем на довгі смужки (0,5 см в ширину). У киплячу воду викладаємо пасту на 3 хвилини. Одночасно на сковороді обсмажуємо бекон. Зливаємо воду з каструлі. Готову пасту викладаємо в сковороду до бекону, перемішуємо і обсмажуємо. Пасту з беконом викладаємо в миску з жовтками, сиром і вершками. Все ретельно перемішуємо. Паста готова.

Читайте також: Як приготувати італійську пасту вдома

Паста Болоньєзе

iStock-585770860

300 г спагетті

1 головка цибулі

1 стебло селери

1 морква

200 г фаршу яловичого

200 г фаршу свинячого

1 банка томатів у соку

3 зубчики часнику

Готуємо пасту болоньєзе:

1. Обсмажуємо на оливковій олії до м’якості: спершу нарізану цибулю, через хвилину – нарізану селеру, через ще 2 – нарізану моркву.

2. Тушкуємо м’ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м’ясо не підрум’яниться.

3. Варимо спагетті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40-60 хв. У самому кінці додаємо часник.

Читайте також: Паста болоньєзе

Паста з соусом Песто

iStock-592402674

3/4 склянки листя базиліка

1/2 склянки тертого пармезану

3 ст. л. кедрових горішків

2 зубчики часнику

сіль

перець

1/3 склянки оливкової олії

1/3 склянки жирних вершків

2 ст. л. масла

340 г спагетті

2 помідори

Готуємо пасту з соусом песто:

1. У блендер скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль та перець. Потім невеликими порціями влити оливкову олію. Добре перемішати.

2. У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. У каструлю додати соус песто і перемішати.

3. Макарони відварити в підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори (за бажанням), ретельно перемішати.

Читайте також: Млинці з шинкою і соусом песто

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Простий рецепт ягідного смузі

Класична кава в турці

Паелья з раками

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму