ТОП-5 крижаних напоїв для виживання в пекельну спеку

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Коли влітку температура тримається за 30 градусів, нам весь час хочеться тільки одного: опинитися в кімнаті з працюючим кондиціонером – щоб охолодитися зовні, і випити крижаний напій – щоб охолодитися зсередини.

Крижаний чай

чай чорний, зелений

сік лимона

цукор

Заварити чай, але не дуже міцний. Остудити. Вичавити лимон, додати лід і цукор за смаком.

Щоб урізноманітнити класичний рецепт, можна використовувати замість звичайного льоду заморожені кубики соку.

iStock-178454038

Крижаний імбир

склянка окропу

2-3 см кореня імбиру (або половина ч. л. меленого)

сік лимона

мед

Імбир залити окропом (якщо берете свіжий – спочатку натерти). Дати настоятися чверть години.

Додати мед, кубики льоду і вичавити лимон – перемішати і охолодити.

iStock-513418375

Крижана м’ята

1,5 л води

3 лимона

пучок м’яти

цукор

Для початку потрібно віджати лимонний сік у воду, додати цукор і підігріти на плиті, помішуючи воду до повного розчинення цукру.

Перебиту в блендері м’яту додати до води і дати настоятися 15 хвилин.

Процідити напій. Додати кубики льоду і цілі листочки м’яти.

iStock-514065882

Крижане пиво

половина ванільної палички

5 запашних перців

3 квітки гвоздики

паличка кориці

1/4 ч. л. фенхеля

1/4 ч. л. білого перцю

3 ст. л. родзинок

3 фініка без кісточок

1 ст. л. кленового сиропу

1 ч. л. чорної патоки

1 ст. л. екстракту сассапареля (шукайте в аптеках)

4 склянки води

газована мінералка

Покладіть ваніль, запашний і білий перець, гвоздику, корицю, фенхель, родзинки і фініки в каструлю.

Додайте кленовий сироп, патоку і воду без газу.

Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Зніміть кришку, зменшіть полум’я і залиште потихеньку кипіти протягом півгодини.

Додайте екстракт сассапареля і кип’ятіть ще 5 хвилин, поки кількість рідини не зменшиться до 1,5 склянки.

Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.

Процідіть масу через сито і охолодіть її.

Розлийте по високих келихах сироп (до чверті кожного).

Додайте 180-200 мл води з льодом.

iStock-685040192

Крижані фрукти

2 склянки апельсиново-мангового соку

1,5 склянки полуниці

мінеральна вода з газом

дольки апельсина

Налийте сік в каструлю, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Зніміть кришку і залиште кипіти 20 хвилин на повільному вогні, поки кількість рідини не зменшиться до 1,5 склянки.

Подрібніть полуницю в блендері.

Процідіть пюре через дрібне сито або марлю, намагаючись видавити більше рідини.

Змішайте полуничний сік і апельсиново-манговий сік – поставте в холодильник у герметичній ємності.

Наповніть келихи холодним сиропом на чверть кожен.

Додайте 150-180 мл охолодженої мінералки і перемішайте.

Прикрасьте коктейль дольками апельсина.

iStock-614240990

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками