Неймовірно апетитний і казково смачний, найдивовижніший торт із маминого записника! Він неодмінно стане улюбленим десертом всієї вашої родини! Ніжне тісто, просочене вершковим кремом і полите шоколадною глазур’ю – цей торт буде просто танути у роті! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Черепаха» за рецептом неперевершеного кулінара Тетяни Литвинової.
Інгредієнти для тіста:
- яйця – 7 шт.
- цукор – 200 г
- борошно – 240 г
- сода – 1 ч. л.
- лимонна кислота – ½ ч. л.
Інгредієнти для крему:
- сметана (20-21%) – 400 мл
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 200 г
- лимонний сік – 1 ч. л.
Інгредієнти для глазурі:
- какао – 2 ст. л. (40 г)
- цукор – 200 г
- молоко – 150 мл
- вершкове масло – 100 г
Читайте також: Торт «Дамські пальчики»: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте, додавши 2/3 цукру.
- Білки спочатку збийте до легкої піни, потім поступово додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати до стійкої піни.
- Перекладіть до жовтків половину збитих білків і додайте лимонну кислоту. Борошно змішайте з содою і просійте в тісто.
- Обережно перемішайте масу до однорідності і додайте другу частину білків. Деко застеліть пергаментом, розставте чарки на відстані 2-3 см, і посипте шаром борошна товщиною 1-2 мм.
- Викладайте тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики остудіть.
- Приготуйте крем: збийте м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збийте сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішайте.
- Приготуйте глазур: змішайте какао і цукор, додайте молоко і варіть до розчинення цукру і легкого загустіння.
- Зніміть масу з вогню, додайте холодне вершкове масло і розмішайте. Охолодіть до кімнатної температури.
- Сформуйте торт: відкладіть 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурте в крем і викладіть високим куполом.
- Поставте купол у морозилку на 10 хвилин (або у холодильник на 30 хв).
- Полийте його глазур’ю.
- З’єднайте два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розріжте навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньому коржику надайте форму трикутника – це буде хвіст.
- Приєднайте деталі тулуба черепахи до панцира. Залиште торт на 30-60 хвилин в холодильнику.
Video: Торт «Черепаха»: рецепт покроково
Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування