Торт «Черепаха»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Неймовірно апетитний і казково смачний, найдивовижніший торт із маминого записника! Він неодмінно стане улюбленим десертом всієї вашої родини! Ніжне тісто, просочене вершковим кремом і полите шоколадною глазур’ю – цей торт буде просто танути у роті! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Черепаха» за рецептом неперевершеного кулінара Тетяни Литвинової.

s7g79GvJ

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 7 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 240 г
  • сода – 1 ч. л.
  • лимонна кислота – ½ ч. л.

Інгредієнти для крему:

  • сметана (20-21%) – 400 мл
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 200 г
  • лимонний сік – 1 ч. л.

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 2 ст. л. (40 г)
  • цукор – 200 г
  • молоко – 150 мл
  • вершкове масло – 100 г

Читайте також: Торт «Дамські пальчики»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте, додавши 2/3 цукру.
  2. Білки спочатку збийте до легкої піни, потім поступово додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати до стійкої піни.
  3. Перекладіть до жовтків половину збитих білків і додайте лимонну кислоту. Борошно змішайте з содою і просійте в тісто.
  4. Обережно перемішайте масу до однорідності і додайте другу частину білків. Деко застеліть пергаментом, розставте чарки на відстані 2-3 см, і посипте шаром борошна товщиною 1-2 мм.
  5. Викладайте тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики остудіть.
  6. Приготуйте крем: збийте м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збийте сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішайте.
  7. Приготуйте глазур: змішайте какао і цукор, додайте молоко і варіть до розчинення цукру і легкого загустіння.
  8. Зніміть масу з вогню, додайте холодне вершкове масло і розмішайте. Охолодіть до кімнатної температури.
  9. Сформуйте торт: відкладіть 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурте в крем і викладіть високим куполом.
  10. Поставте купол у морозилку на 10 хвилин (або у холодильник на 30 хв).
  11. Полийте його глазур’ю.
  12. З’єднайте два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розріжте навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньому коржику надайте форму трикутника – це буде хвіст.
  13. Приєднайте деталі тулуба черепахи до панцира. Залиште торт на 30-60 хвилин в холодильнику.

Video: Торт «Черепаха»: рецепт покроково

Як приготувати торт «Черепаха»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Варення із соснових шишок
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Полунична маргарита (фоторецепт)
рецепт клубничного ликера ксу ксу, рецепт клубничного ликера ксу ксу пошагово, состав клубничного ликера ксу ксу, как готовить клубничный ликер ксу ксу, как приготовить клубничный ликер ксу ксу пошагово, клубничный ликер ксу ксу рецепт
Полуничний лікер Ксу Ксу