Торт «Черепаха»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Неймовірно апетитний і казково смачний, найдивовижніший торт із маминого записника! Він неодмінно стане улюбленим десертом всієї вашої родини! Ніжне тісто, просочене вершковим кремом і полите шоколадною глазур’ю – цей торт буде просто танути у роті! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Черепаха» за рецептом неперевершеного кулінара Тетяни Литвинової.

s7g79GvJ

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 7 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 240 г
  • сода – 1 ч. л.
  • лимонна кислота – ½ ч. л.

Інгредієнти для крему:

  • сметана (20-21%) – 400 мл
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 200 г
  • лимонний сік – 1 ч. л.

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 2 ст. л. (40 г)
  • цукор – 200 г
  • молоко – 150 мл
  • вершкове масло – 100 г

Читайте також: Торт «Дамські пальчики»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте, додавши 2/3 цукру.
  2. Білки спочатку збийте до легкої піни, потім поступово додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати до стійкої піни.
  3. Перекладіть до жовтків половину збитих білків і додайте лимонну кислоту. Борошно змішайте з содою і просійте в тісто.
  4. Обережно перемішайте масу до однорідності і додайте другу частину білків. Деко застеліть пергаментом, розставте чарки на відстані 2-3 см, і посипте шаром борошна товщиною 1-2 мм.
  5. Викладайте тісто чайними ложками в сліди від чарок. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин. Спечені коржики остудіть.
  6. Приготуйте крем: збийте м’яке вершкове масло з половиною порції цукру. Окремо збийте сметану з іншою половиною цукру і лимонним соком. Змішайте.
  7. Приготуйте глазур: змішайте какао і цукор, додайте молоко і варіть до розчинення цукру і легкого загустіння.
  8. Зніміть масу з вогню, додайте холодне вершкове масло і розмішайте. Охолодіть до кімнатної температури.
  9. Сформуйте торт: відкладіть 5 коржів для голови, лапок і хвоста черепахи. Інші коржі занурте в крем і викладіть високим куполом.
  10. Поставте купол у морозилку на 10 хвилин (або у холодильник на 30 хв).
  11. Полийте його глазур’ю.
  12. З’єднайте два коржика кремом – це буде голова черепахи. Ще два коржі розріжте навпіл, щоб вийшло 4 лапи. Останньому коржику надайте форму трикутника – це буде хвіст.
  13. Приєднайте деталі тулуба черепахи до панцира. Залиште торт на 30-60 хвилин в холодильнику.

Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити