Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Торт-піньята «Солодка душа» стане справжнім сюрпризом для коханих ласунчиків. Бісквітний торт із вершковим суфле просто тане у роті. А форма серця подарує романтичний настрій вашій парі у святковий день. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт-піньяту «Солодка душа».

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • вершкове масло – 440 г
  • цукор – 525 г
  • яйця – 11 шт.
  • вершки (10%) – 375 мл
  • вершки (30%) – 300 мл
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • кисломолочний сир (9%) – 400 г
  • молоко (2,5%) – 70 мл
  • ванільний цукор – 24 г
  • розпушувач – 5 г
  • сода – 6 г
  • сіль – 10 г
  • мак – 30 г
  • сушена вишня – 40 г
  • вода – 70 мл
  • желатин – 8 г
  • буряк – 1 шт.
  • білий шоколад – 200 г
  • чорний шоколад (72%) – 50 г
  • кольорове драже – 500 г
  • льодяники – 500 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте бісквіт: борошно з’єднайте з розпушувачем, содою, сіллю та ванільним цукром. Вершкове масло перебийте з цукром, додайте по одному жовтки, цілі яйця, борошняну суміш та вершки. Перемішайте до однорідності.
  2. Поділіть тісто на 4 рівні частини: у одну додайте мак, в другу – сушену вишню, дві частини тіста залиште без доповнень.
  3. Викладіть тісто у дві форми-«серця», вистелені пергаментом та змащені маслом. В одну форму вилийте тісто з маком, притрусіть шар тіста кукурудзяним крохмалем, зверху вилийте тісто без начинки.
  4. В другу форму – вилийте тісто з вишнею, розрівняйте та також притрусіть крохмалем, зверху також вилийте тісто без начинки. Випікайте бісквіт у розігрітій до 175˚С духовці впродовж 50 хв. Дістаньте бісквіт з духовки та дайте охолонути.
  5. Потім розріжте бісквітні «серця» упоперек навпіл. У маковому коржі та в коржах без доповнень виріжте отвір та видаліть з нього зайвий бісквіт.
  6. Для крему – желатин замочіть у воді, а потім розпустіть на паровій бані. Кисломолочний сир, вершки та молоко перебийте до однорідності. Додайте желатин та знову змішайте до однорідної консистенції.
  7. Окремо збийте жовтки. Розтопіть цукор з водою і влийте сироп тонкою цівкою до жовтків. Збийте до однорідності, а потім з’єднайте сирну та яєчну маси.
  8. Для ганашу – розтопіть на паровій бані білий шоколад з вершками. Додайте сік з буряка та масло, перемішайте та залиште остигати до кімнатної температури.
  9. Для напису на торті – розтопіть на паровій бані чорний шоколад, зробіть за допомогою кондитерського мішка напис на пергаменті та залиште застигати.
  10. Сформуйте торт: викладіть на тарілку «серце» з маком, змастіть кремом. Далі викладіть два інші коржі з отворами, перемащуючи їх кремом.
  11. У «колодязь», який утворився посередині, насипте кольорове драже та льодяники. За бажанням покладіть до солодощів продезінфіковану каблучку, загорнуту у фольгу. Зверху накрийте торт «серцем» з вишнями та змастіть його кремом.
  12. Полийте торт ганашем так, аби по боках утворилися шоколадні патьоки. Розрівняйте ганаш зверху та викладіть на торт шоколадний напис. Дайте торту настоятися 3 год. у холодильнику.

Читайте також: Французький кіш з індичкою: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Тигровий чізкейк від Лізи Глинської
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Домашній чізкейк без випічки
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить вишневый чизкейк без выпечки пошагово
Вишневий чізкейк без випічки (фоторецепт)
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів