Торт-піньята «Солодка душа» стане справжнім сюрпризом для коханих ласунчиків. Бісквітний торт із вершковим суфле просто тане у роті. А форма серця подарує романтичний настрій вашій парі у святковий день. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт-піньяту «Солодка душа».
Інгредієнти:
- борошно – 400 г
- вершкове масло – 440 г
- цукор – 525 г
- яйця – 11 шт.
- вершки (10%) – 375 мл
- вершки (30%) – 300 мл
- кукурудзяний крохмаль – 30 г
- кисломолочний сир (9%) – 400 г
- молоко (2,5%) – 70 мл
- ванільний цукор – 24 г
- розпушувач – 5 г
- сода – 6 г
- сіль – 10 г
- мак – 30 г
- сушена вишня – 40 г
- вода – 70 мл
- желатин – 8 г
- буряк – 1 шт.
- білий шоколад – 200 г
- чорний шоколад (72%) – 50 г
- кольорове драже – 500 г
- льодяники – 500 г
Спосіб приготування:
- Приготуйте бісквіт: борошно з’єднайте з розпушувачем, содою, сіллю та ванільним цукром. Вершкове масло перебийте з цукром, додайте по одному жовтки, цілі яйця, борошняну суміш та вершки. Перемішайте до однорідності.
- Поділіть тісто на 4 рівні частини: у одну додайте мак, в другу – сушену вишню, дві частини тіста залиште без доповнень.
- Викладіть тісто у дві форми-«серця», вистелені пергаментом та змащені маслом. В одну форму вилийте тісто з маком, притрусіть шар тіста кукурудзяним крохмалем, зверху вилийте тісто без начинки.
- В другу форму – вилийте тісто з вишнею, розрівняйте та також притрусіть крохмалем, зверху також вилийте тісто без начинки. Випікайте бісквіт у розігрітій до 175˚С духовці впродовж 50 хв. Дістаньте бісквіт з духовки та дайте охолонути.
- Потім розріжте бісквітні «серця» упоперек навпіл. У маковому коржі та в коржах без доповнень виріжте отвір та видаліть з нього зайвий бісквіт.
- Для крему – желатин замочіть у воді, а потім розпустіть на паровій бані. Кисломолочний сир, вершки та молоко перебийте до однорідності. Додайте желатин та знову змішайте до однорідної консистенції.
- Окремо збийте жовтки. Розтопіть цукор з водою і влийте сироп тонкою цівкою до жовтків. Збийте до однорідності, а потім з’єднайте сирну та яєчну маси.
- Для ганашу – розтопіть на паровій бані білий шоколад з вершками. Додайте сік з буряка та масло, перемішайте та залиште остигати до кімнатної температури.
- Для напису на торті – розтопіть на паровій бані чорний шоколад, зробіть за допомогою кондитерського мішка напис на пергаменті та залиште застигати.
- Сформуйте торт: викладіть на тарілку «серце» з маком, змастіть кремом. Далі викладіть два інші коржі з отворами, перемащуючи їх кремом.
- У «колодязь», який утворився посередині, насипте кольорове драже та льодяники. За бажанням покладіть до солодощів продезінфіковану каблучку, загорнуту у фольгу. Зверху накрийте торт «серцем» з вишнями та змастіть його кремом.
- Полийте торт ганашем так, аби по боках утворилися шоколадні патьоки. Розрівняйте ганаш зверху та викладіть на торт шоколадний напис. Дайте торту настоятися 3 год. у холодильнику.
Читайте також: Французький кіш з індичкою: рецепт приготування