Торт «Зебра» від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ліза Глинська розповіла, як приготувати доречний до будь-якого столу, улюбленець дітей і дорослих, ванільно-шоколадний – торт «Зебра».

Інгредієнти:

  • борошно – 320 г;
  • цукор – 200 г;
  • сметана (15%) – 250 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • розпушувач – 7 г;
  • масло (82,5%) – 50 г
  • какао – 30 г;
  • сода – 2,5 г;
  • сіль – 2 г

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте форму для випічки: дно змастіть вершковим маслом, накрийте пергаментом, зверху нанесіть тонкий шар масла і притрусіть борошном. Залишки борошна збийте.
  2. Розтопіть вершкове масло в духовці. Верхній шар – освітлене масло – перелийте в окремий посуд і дайте охолонути
  3. Збийте яйця з цукром в білу густу масу. Додайте до неї сметану і освітлене вершкове масло, а потім борошно, змішане з розпушувачем, содою і сіллю.
  4. Тісто розділіть на 2 рівні частини. В одну з них додайте какао. У центр форми для випікання налийте 2 ст. л. білого тіста. Потім в центр викладеного білого тіста налийте 2 ст. л. шоколадного.
  5. Чергуйте шари, поки не закінчиться тісто. За бажанням: дерев’яною шпажкою надайте пирогові візерунок, як у квітки.
  6. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 160 градусів духовку. Випікайте 40-45 хвилин – до сухої зубочистки. Залиште пиріг остигати в вимкненій духовці.

Читайте також: Торт «П’яна вишня» покроково

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо