Кольоровий рибний пиріг: рецепт приготування                    

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тришаровий рибний пиріг може бути як закускою, так і основною стравою на вашому святковому столі. Основа пирога – рибний фарш, до якого додаються цікаві інгредієнти, які надають певного кольору. Так, до зеленого шару додається зелень, червоного – аджика і паприка, жовтого – морква і куркума. Ось такий простий у приготуванні, але дуже оригінальний, виходить наш кольоровий рибний пиріг з хека. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати кольоровий рибний пиріг, і радуйте домочадців.

Інгредієнти:

  • філе хека – 1 кг
  • яйця – 3 шт.
  • молоко (2,5%) – 300 мл
  • батон – ½ частина
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • петрушка – 20 гілочок
  • кріп – 10 гілочок
  • водорості норі (листи) – 2 шт.
  • аджика (соус) – 12 г
  • соєвий соус – 160 мл
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • куркума – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • паприка копчена мелена – 10 г
  • сіль – 10 г
  • цукор – 50 г
  • кунжут білий – 50 г
  • кунжут чорний – 50 г

Читайте також: Торт з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте фарш: зріжте з батона скоринку, м’якуш покришіть та залийте молоком. Філе хека та цибулю поріжте довільними шматками, перекрутіть у м’ясорубці з дрібною решіткою.
  2. Додайте до фаршу соєвий соус, яйця та відтиснутий хлібний м’якуш. Посоліть, перемішайте. Розділіть фарш на три частини. До першої додайте подрібнену петрушку та кріп, перемішайте. До другої – аджику та копчену мелену паприку. Перемішайте.
  3. До третьої частини фаршу додайте натерту на дрібній терці відварену моркву, чорний мелений перець та куркуму. Перемішайте.
  4. Викладіть у форму з пергаментом начинку зеленого кольору, потім розрізані навпіл та змочені водою листи норі. Далі – жовтий шар та знову змочені водою листи норі. Насамкінець викладіть червону начинку. Накрийте форму фольгою і запікайте пиріг 30 хв. за температури 180°С.
  5. Приготуйте соус: змішайте в сотейнику соєвий соус, червоне сухе вино та цукор. Варіть на повільному вогні 20-25 хв. до загуснення.
  6. Готовий пиріг переверніть, приберіть з нього форму, поріжте порційними шматками, полийте соусом та посипте білим і чорним кунжутом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму