Тришаровий рибний пиріг може бути як закускою, так і основною стравою на вашому святковому столі. Основа пирога – рибний фарш, до якого додаються цікаві інгредієнти, які надають певного кольору. Так, до зеленого шару додається зелень, червоного – аджика і паприка, жовтого – морква і куркума. Ось такий простий у приготуванні, але дуже оригінальний, виходить наш кольоровий рибний пиріг з хека. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати кольоровий рибний пиріг, і радуйте домочадців.
Інгредієнти:
- філе хека – 1 кг
- яйця – 3 шт.
- молоко (2,5%) – 300 мл
- батон – ½ частина
- морква – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- петрушка – 20 гілочок
- кріп – 10 гілочок
- водорості норі (листи) – 2 шт.
- аджика (соус) – 12 г
- соєвий соус – 160 мл
- червоне сухе вино – 100 мл
- куркума – 5 г
- чорний мелений перець – 3 г
- паприка копчена мелена – 10 г
- сіль – 10 г
- цукор – 50 г
- кунжут білий – 50 г
- кунжут чорний – 50 г
Читайте також: Торт з індички: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Приготуйте фарш: зріжте з батона скоринку, м’якуш покришіть та залийте молоком. Філе хека та цибулю поріжте довільними шматками, перекрутіть у м’ясорубці з дрібною решіткою.
- Додайте до фаршу соєвий соус, яйця та відтиснутий хлібний м’якуш. Посоліть, перемішайте. Розділіть фарш на три частини. До першої додайте подрібнену петрушку та кріп, перемішайте. До другої – аджику та копчену мелену паприку. Перемішайте.
- До третьої частини фаршу додайте натерту на дрібній терці відварену моркву, чорний мелений перець та куркуму. Перемішайте.
- Викладіть у форму з пергаментом начинку зеленого кольору, потім розрізані навпіл та змочені водою листи норі. Далі – жовтий шар та знову змочені водою листи норі. Насамкінець викладіть червону начинку. Накрийте форму фольгою і запікайте пиріг 30 хв. за температури 180°С.
- Приготуйте соус: змішайте в сотейнику соєвий соус, червоне сухе вино та цукор. Варіть на повільному вогні 20-25 хв. до загуснення.
- Готовий пиріг переверніть, приберіть з нього форму, поріжте порційними шматками, полийте соусом та посипте білим і чорним кунжутом.