Гарбузовий кекс: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати гарбузовий кекс? Робити його легко і просто, а виходить він дуже смачним і ароматним. Його так приємно їсти, запиваючи гарячим чаєм в холодний осінній вечір. Читайте покроковий рецепт гарбузового кексу в нашому матеріалі.

Читайте також: Корисний кекс із сухофруктів

Інгредієнти:

  • гарбуз – 500 г
  • гарбузове насіння – 25 г
  • борошно пшеничне – 425 г
  • борошно житнє – 80 г
  • вода – 140 мл
  • сухі дріжджі – 7 г
  • цукор – 25 г
  • сіль – 20 г
  • часник – 4 зубчики
  • перець чилі – 1 шт.
  • олія – 60 мл
  • журавлина (сушена) – 35 г

Читайте також: Морквяні кекси від Лізи Глинської

Спосіб приготування:

    1. Підготуйте опару: змішайте дріжджі з цукром та теплою водою, дайте підійти. Натріть на дрібну тертку гарбуз, додайте воду та опару, а потім пшеничне та житнє борошно, вимісіть.
    2. Прогрійте в олії нарізаний перець чилі та розчавлений часник. Остудіть, а потім влийте олію в тісто. Додайте сіль та вимісіть тісто впродовж 15 хв.  Потім залиште на 1 год. під рушником.
    3. Після цього обімніть тісто, додавши сушену журавлину. Перекладіть у форму, змащену олією та посипану борошном, залиште на 30 хв. під рушником.
    4. Потім посипте тісто гарбузовим насінням та поставте у розігріту до 210⁰С духовку. Випікайте 7 хв. над деком з водою, далі зменшіть температуру до 190⁰С та печіть кекс ще 25 хв.

Video: Гарбузовий кекс: рецепт покроково

Як приготувати гарбузовий кекс? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити