Юшка – смачна і проста у приготуванні страва, якщо чітко слідувати кулінарним порадам Алли Ковальчук.
Інгредієнти:
судак – 1 кг
короп – 800 г
цибуля – 1 шт.
кріп — 10 г
петрушка — 10 г
лаврове листя – 2 шт.
горошини чорного перцю – 5 г (10 шт.)
старе сало – 150 г (на 3 л юшки)
горілка – 100 мл
сіль – за смаком
Приготування:
Карпов очистіть від луски, зріжте зябра і видаліть нутрощі, а голови залиште. Очищену рибу промийте водою всередині і зовні. Карпов покладіть у два шари марлі і зробіть мішечок, зав’язуючи марлю у вузол. Повісьте мішечок з рибою на паличку і опустіть в киплячу воду. Піну, що утворюється, знімайте. Варіть 5 хвилин до кипіння, а після кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин. Судака очистіть від луски, зріжте зябра і видаліть нутрощі, не розрізаючи живіт уздовж. Голову залиште. Промийте тушку і наріжте на порційні шматочки. Через 15 хвилин вийміть мішечок з рибою. До бульйону додайте неочищену цибулину, лаврове листя, горошини перцю і шматочки судака. Варіть ще 10 хвилин. Погасіть у юшці поліно, вилийте в неї горілку і посоліть. Вийміть цибулину і лаврове листя. До відвару додайте порізану петрушку, кріп і шматок сала. Зніміть казанок з вогню і залиште настоюватися на 20 хвилин.