Фалафель у піті


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

falafel_pita

квасоляний фарш:

квасоля (біла) – 400 г

цибуля – 1 шт.

часник – 2 зубчики

зіра – 3 г

куркума – 2 г

карі – 2 г

яйця – 2 шт.

паприка – 2 г

кунжут – 50 г

петрушка – 6 гілочок

сіль – 10 г

олія – 250 мл

піти:

борошно – 640 г

вода – 375 мл

олія – 40 мл

сіль – 5 г

цукор – 4 г

сухі дріжджі – 5 г

овочева закуска:

червона цибуля – 1 шт.

помідори – 1 шт.

пекінська капуста – 50 г

сіль – 5 г

соус:

йогурт (15%) – 60 мл

кріп – 2 гілочки

петрушка – 2 гілочки

м’ята – 2 гілочки

часник – 1 зубчик

лимон – 1 шт.

сіль – 5 г

Подрібніть до однорідності обсмажений кунжут. Додайте куркуму, зіру, карі та паприку. Перемішайте.

Перетріть до однорідності попередньо замочену квасолю разом з петрушкою, цибулею, подрібненим часником, кунжутною пастою та сіллю. Додайте збиті білки, перемішайте.

Залиште фарш у холодильнику на 2 год. Потім сформуйте кульки, обсмажте у фритюрі до рум’яної скоринки.

Приготуйте піти. Змішайте борошно, сіль, цукор та дріжджі. Влийте воду, додайте олію та замісіть тісто. Відставте тісто у тепле місце на 1 год, щоб воно підійшло.  Потім розділіть на 6 частин, сформуйте кульки та розкачайте їх у тонкі коржі.

Викладіть коржі на деко, залиште на 10 хв., потім випікайте 5 хв. за температури 250°C.

Приготуйте овочі: змішайте півкільця помідору та цибулі з пекінською капустою, нарізаною соломкою. Посоліть. Для соусу – додайте до йогурту часник, подрібнену м‘яту, кріп та петрушку, сік лимона та сіль. Перемішайте.

Сформуйте страву: від піти відріжте верхівку так, щоб утворилась кишенька. Всередину покладіть овочі, фалафель, полийте соусом.

Video: Как приготовить фалафель?

Смотрите рецепт фалафеля в пите на сайте кулинарного шоу Все Буде Смачно!


Мені вдалося!

Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити