Гусак з яблуками і яблучною гірчицею

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

6001161-700x468

яблука – 19 шт.

гусак – 3 кг

чорнослив – 200 г

корінь імбиру – 50 г

часник – 2 зубчики

соєвий соус – 100 мл

олія – 50 мл

сіль – 70 г

перець – 20 г

розмарин – 4 гілочки

базилік зелений – 2 гілочки

бадьян – 2 шт.

сидр – 250 мл

для яблучної гірчиці:

яблука – 3 шт.

суха гірчиця – 60 г

яблучний оцет (6%) – 60 мл

кориця – 4 г

сіль – 5 г

мед – 35 мл

Приготуйте маринад. Почистіть і натріть імбир, видавіть часник, додайте розмарин і подрібнений базилік. Витисніть сік з яблук і влийте до маринаду. Також додайте соєвий соус, олію і бадьян. Перемішайте.

Видаліть з тушки гусака гузку. Поріжте гусака на шматочки, натріть їх сіллю та перцем і покладіть в маринад. Залишіть на 1 годину. Потім обсмажте.

Поріжте яблука, додайте листочки розмарину і чорнослив. Половину яблук висипте в гусятницю. Зверху викладіть обсмажені шматочки гусака і висипте яблука, що залишилися.

Зробіть заправку. До витопленого жиру додайте сидр і чорний мелений перець. Прогрійте і залийте заправкою гусака з яблуками. Накрийте гусятницю кришкою і поставте у розігріту до 180°C духовку на 2 години.

Для яблучної гірчиці – яблука без шкірки та серцевини загорніть у фольгу і запікайте 20 хвилин за температури 180°C. Потім остудіть і подрібніть на пюре. Додайте суху гірчицю, яблучний оцет, сіль, корицю та мед. Перемішайте. Гусака з яблуками подавайте разом з яблучною гірчицею.

Video: Гусь с яблоками и яблочной горчицей

Смотрите рецепт необычного гуся, запеченного с яблоками и оригинальной яблочной горчицей на сайте шоу Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо