Гусак з яблуками і яблучною гірчицею


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

6001161-700x468

яблука – 19 шт.

гусак – 3 кг

чорнослив – 200 г

корінь імбиру – 50 г

часник – 2 зубчики

соєвий соус – 100 мл

олія – 50 мл

сіль – 70 г

перець – 20 г

розмарин – 4 гілочки

базилік зелений – 2 гілочки

бадьян – 2 шт.

сидр – 250 мл

для яблучної гірчиці:

яблука – 3 шт.

суха гірчиця – 60 г

яблучний оцет (6%) – 60 мл

кориця – 4 г

сіль – 5 г

мед – 35 мл

Приготуйте маринад. Почистіть і натріть імбир, видавіть часник, додайте розмарин і подрібнений базилік. Витисніть сік з яблук і влийте до маринаду. Також додайте соєвий соус, олію і бадьян. Перемішайте.

Видаліть з тушки гусака гузку. Поріжте гусака на шматочки, натріть їх сіллю та перцем і покладіть в маринад. Залишіть на 1 годину. Потім обсмажте.

Поріжте яблука, додайте листочки розмарину і чорнослив. Половину яблук висипте в гусятницю. Зверху викладіть обсмажені шматочки гусака і висипте яблука, що залишилися.

Зробіть заправку. До витопленого жиру додайте сидр і чорний мелений перець. Прогрійте і залийте заправкою гусака з яблуками. Накрийте гусятницю кришкою і поставте у розігріту до 180°C духовку на 2 години.

Для яблучної гірчиці – яблука без шкірки та серцевини загорніть у фольгу і запікайте 20 хвилин за температури 180°C. Потім остудіть і подрібніть на пюре. Додайте суху гірчицю, яблучний оцет, сіль, корицю та мед. Перемішайте. Гусака з яблуками подавайте разом з яблучною гірчицею.

Video: Гусь с яблоками и яблочной горчицей

Смотрите рецепт необычного гуся, запеченного с яблоками и оригинальной яблочной горчицей на сайте шоу Все Буде Смачно!


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити