картопля – 1 кг
часник – 3 зубчики
твердий сир – 200 г
житній хліб – 100 г
волоські горіхи – 150 г
яйця – 2 шт.
вершки (15%) – 100 мл
кріп – 5 гілочок
петрушка – 5 гілочок
чорний мелений перець – 5 г
сіль – 17 г
Відварену у «мундирі» картоплю потовчіть на пюре, додайте сіль та чорний мелений перець.
Для начинки – подрібніть кріп та петрушку, смажені волоські горіхи та часник. Перемішайте.
Для соусу – проваріть на паровій бані вершки разом із натертим на терці твердим сиром, сіллю та чорним меленим перцем.
Для паніровки – житній хліб подрібніть на крупні крихти.
Сформуйте картопляні кульки. У центр картопляної палянички викладіть трохи горіхово-часникової начинки, заліпіть її, сформуйте кульку.
Занурте кульки у збите яйце та запаніруйте у крихтах хліба. Викладіть на деко з пергаментом. Запікайте у духовці, розігрітій до 200 °C протягом 15 хв. Подавайте із вершково-сирним соусом.