Картопляні слойки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

maxresdefault

картопля – 500 г

куряча печінка – 300 г

цибуля – 100 г

морква – 120 г

вершкове масло – 225 г

яйця – 1 шт.

сіль – 25 г

борошно – 180 г

кунжут – 15 г

чорний мелений перець – 3 г

олія – 40 мл

Відварену картоплю потовчіть на пюре, додайте жовток, сіль та борошно. Тісто скатайте у ковбаску та розріжте на частини, кожну з яких розкатайте у тонкий коржик.

Розтопіть у духовці вершкове масло, зніміть з нього верхній шар жиру та дайте йому охолонути. Кожен коржик змастіть охолодженим топленим маслом та складіть один поверх іншого.

Складені коржі поставте у холодильник на 10 хвилин, після чого розкатайте заготовку у великий квадратний пласт. Розріжте його на однакові квадрати.

Приготуйте начинку. Обсмажте порізану курячу печінку, додайте подрібнену цибулю, моркву, нарізану соломкою, сіль та чорний мелений перець. Перебийте усе у блендері разом із м‘яким вершковим маслом. 

Сформуйте слойки. На середину кожного квадратика покладіть начинку. Візьміть тісто за один кутик та прикладіть його до протилежного, далі притисніть до них третій кут та скріпіть всі відкриті місця.

Покладіть картопляні слойки на деко найдовшим рубцем донизу.  Змастіть збитим жовтком та присипте кунжутом.  Випікайте у розігрітій до 190 °C духовці протягом 20 хв.

Video: Как приготовить слойки из картошки

Смотрите рецепт отличных снеков из картошки, которые можно брать с собой на работу, на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму