Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- цибуля червона – 2 шт.
- куряче філе – 300 г
- борошно – 240 г
- вершки (33%) – 200 мл
- яйця – 4 шт.
- сир твердий (гауда) – 100 г
- біле сухе вино – 100 мл
- масло вершкове – 120 г
- олія – 20 мл
- сіль – 14 г
- чорний мелений перець – 3 г
- чебрець – 2 г
- карі – 2 г
- розмарин – 2 гілочки
Покроковий спосіб приготування
- Замісіть пісочне тісто. Для цього натріть на тертці холодне вершкове масло, змішайте з борошном. Додайте сіль і жовток. Вимісіть, оберніть плівкою і охолодіть впродовж 30 хв.
- Потім розкачайте тісто в пласт, перенесіть у форму, змащену вершковим маслом. Розподіліть тісто по формі, наколіть виделкою. Запечіть корж до напівготовності під вагою гороху впродовж 15 хвилин за температури 170°C.
- Приготуйте начинку. Прогрійте олію з розмарином. Приберіть гілочки розмарину, в олію – викладіть куряче філе, нарізане соломкою, обсмажте до білого кольору.
- Додайте сіль, перець, карі і чебрець. Ріпчасту і червону цибулю наріжте півкільцями, обсмажте разом з філе до м’якості. Додайте вино і протушкуйте.
- Яйця збийте з вершками і дрібкою солі. Додайте натертий сир і перемішайте. На корж викладіть начинку з цибулі та філе. Залийте вершково-сирною заправкою. Випікайте пиріг в розігрітій до 170°C духовці 20 хв.