свиняче сало – 500 г
сіль – 50 г
червоний мелений перець – 6 г
чорний мелений перець – 6 г
хмелі-сунелі – 10 г
сухий часник – 12 г
Готуємо копчене сало:
1. Змішайте сіль, червоний та чорний мелений перець, хмелі-сунелі та сухий часник. Розріжте сало на 2 рівні частини. Кожен шматок обкачайте у суміші спецій. Залиште маринуватися на 30 хв.
2. Змайструйте коптильню: яблуневі тріски замочіть на 10 хв. у воді, потім викладіть на дно алюмінієвої каструлі. Покладіть на мангал чотири шампури паралельно один до одного. На них встановіть каструлю з трісками.
3. Оберніть фольгою три камінці та покладіть у каструлю зверху на тріски. На каміння встановіть миску, а на неї – стару пельменницю. Шматки сала викладіть на пельменницю шкіркою вниз, накрийте каструлю кришкою. Коптіть сало 1 год. Дайте готовому салу остигнути впродовж 15 хв.