Хрумкі, солодкі шматочки застиглої карамелі з зернами, що миттю тануть у роті, – Самвел Адамян розповів, як приготувати ваші улюблені козинаки з перлової крупи.
Інгредієнти:
перлова крупа – 150 г
цукор – 200 г
вода – 100 мл
олія – 1 ст. л.
лимон – 1 шт.
Приготування:
Промийте перлову крупу під холодною водою. Викладіть на паперовий рушник та обсушіть.
Розігрійте суху сковороду. Висипте на неї перлову крупу та прогрійте впродовж 2 хвилин, постійно помішуючи. Влийте на сковороду олію і обсмажуйте крупу ще впродовж 5 хвилин.
Зваріть карамель.
Налийте в сотейник воду, додайте цукор, закип’ятіть суміш і проваріть упродовж 10 хвилин. До готової карамелі додайте обсмажену перлову крупу, лимонний сік і воду. Перемішайте і зніміть з вогню.
Деко застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. На деко вилийте гарячу масу. Залиште на столі на 5 хвилин. Потім наріжте козинаки на ромбики. Залиште ще на 30 хвилин до повного застигання.