курячі сердечка – 500 г
куряча печінка – 400 г
яловичина (лопатка) – 500 г
цибуля – 3 шт.
часник – 5 зубчиків
сало – 100 г
картопля – 2 шт.
морква – 2 шт.
перець болгарський – 4 шт.
помідори – 5 шт.
кріп – 20 гілочок
петрушка – 20 гілочок
чорний мелений перець – 9 г
зіра – 6 г
сіль – 20 г
Наріжте кубиком сало, розтопіть у казані. Додайте нарізану кубиком яловичину, обсмажте 10 хв. Потім покладіть сердечка, смажте 5 хв. Додайте печінку і обсмажте все разом ще 10 хв.
Після цього додайте подрібнену цибулю та часник, через 10 хв. – покладіть кубики моркви та болгарський перець, влийте воду та тушкуйте 5 хв. Перекладіть нарізані кубиком помідори без шкірки, продовжуйте тушкувати впродовж 5 хв.
Наріжте картоплю кубиками, відправте в казан, додайте ще води, посоліть, поперчіть, покладіть зіру, перемішайте і тушкуйте куирдак під кришкою 40 хв.
Готову страву присипте подрібненою петрушкою та кропом.