вівсяні пластівці («геркулес») – 200 г
курячі стегенця – 3 шт.
цибуля – 1 шт.
сметана (21%) – 60 мл
молоко (2,5%) – 50 мл
яйця – 2 шт.
вершкове масло – 30 г
олія – 270 мл
часник – 1 зубчик
лимон – 1 шт.
сіль – 15 г
паприка – 3 г
коріандр – 3 г
чорний мелений перець – 9 г
чебрець – 3 г
для соусу:
сметана (21 %) – 200 мл
солоний огірок – 1 шт.
петрушка – 10 гілочок
сіль – 5 г
паприка – 3 г
Зі стегенець зніміть шкірку та відріжте її разом з останнім суглобом гомілки. Змішайте вичавлений часник, сметану, сіль та перець. Натріть маринадом шкірку та залиште на 20 хв.
Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте вівсяні пластівці (100 г) і смажте ще кілька хвилин.
Зріжте зі стегенець м’ясо, перекрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш з обсмаженою вівсянкою та цибулею. Додайте лимонну цедру, перець, сіль, чебрець, паприку і коріандр. Подрібніть блендером до однорідності.
Наповніть курячим суфле шкірку, краї загорніть всередину. Занурте в збиті з молоком яйця і обкачайте у вівсяних пластівцях з сіллю та перцем. Обсмажте стегенця в олії, а потім запікайте 30 хв. за температури 180°C.
Для соусу – натертий солоний огірок змішайте зі сметаною, подрібненою петрушкою, сіллю та паприкою.