М’ясний пиріг від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Наші бабусі готували його як на великі свята, так і на вечерю в будень – а тепер і ви можете приготувати смачний м’ясний пиріг за рецептом народного кулінара Алли Ковальчук.

Інгредієнти:

тісто — 350 г

яловичина (ошийок) – 150 г

свинина (ошийок) – 150 г

печериці – 200 г

морква – 1 шт.

ріпчаста цибуля – 1 шт.

олія – 2 ст. л.

сіль – 1 ч. л.

чорний мелений перець  – ½ ч. л.

куркума – 1/3 ч. л.

молоко – 1,5 ст. л.

myasnoj-pirog-na-presnom-teste14

Приготування:

Відваріть в окропі свинину і яловичину. Охолодіть м’ясо, а потім пропустіть його через дрібну решітку м’ясорубки. Обсмажте на олії нарізану на дрібні кубики цибулю. Додайте до неї натерту на дрібній тертці моркву.

Обсмажте ще приблизно 3-5 хвилини. Додайте гриби, нарізані на кубики. Коли з грибів почне виділятися волога, додайте м’ясний фарш і обсмажуйте ще 5 хвилин.

Додайте сіль, чорний мелений перець і перемішайте. Перекладіть начинку в миску та накрийте рушником. Охолодіть.

Тісто розкачайте на круглий пласт товщиною 0,5 см і діаметром 26 см. Роз’ємну форму діаметром 22 см застеліть пергаментом. Викладіть на нього тісто та сформуйте бортики.

Надлишки тіста зріжте ножем. Викладіть на тісто начинку. Бортики скрутіть як рулетики.

Залишки тіста розкачайте на пласт товщиною 3 мм. Добре присипте стіл борошном, щоб тісто стало жорсткішим.

Відріжте 8 смужок шириною 1 см і викладіть у вигляді решітки на начинку. Ножицями під кутом надріжте тісто вздовж борта.

Одержаний «хвостик» загніть до основної смуги. Зробіть так по колу пирога.

Розкачане тісто, що залишилося, розріжте на ромбики. З кожного зробіть пелюстку.

Пелюстки зберіть в єдину квітку. Замість серцевинки покладіть кульку тіста. Перекладіть квітку на решітку.

Накрийте пиріг чистим кухонним рушником і залиште на 15-20 хвилин.

Перед випіканням змастіть пиріг молоком, змішаним з куркумою. Випікайте впродовж  20 хвилин за температури 180°C.

Потім накрийте пиріг змоченим водою пергаментом і випікайте ще 15-20 хвилин. Готовий м’ясний пиріг обережно вийміть з форми і накрийте вологим рушником на 10-15 хвилин.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити