Маклюбе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

маклюбе

рис (довгозернистий) – 360 г

баранина (шия) – 850 г

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

зіра – 3 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 3 г

коріандр – 3 г

куркума – 3 г

олія – 20 мл

для овочевої заправки:

помідори – 2 шт.

болгарський перець – 2 шт.

часник – 2 зубчики

перець чилі – 1 шт.

сіль – 5 г

йогурт – 20 мл

олія – 20 мл

для хумусу:

нут – 200 г

кунжут – 60 г

часник – 1 зубчик

олія – 50 мл

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 3 г

мускатний горіх – 1 г

вода – 50 мл

для заправки з помідорів та зелені:

помідори – 2 шт.

червона цибуля – 1 шт.

м’ята – 10 гілочок

петрушка – 30 гілочок

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

олія – 20 мл

для заправки з сухофруктів:

курага – 100 г

родзинки – 100 г

інжир – 100 г

волоські горіхи – 100 г

мед – 25 г

лимонний сік – 20 мл

для часникового мусу:

часник – 3 зубчики

сир (10%) – 200 г

сіль – 5 г

Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості. Додайте часник, шматочки баранини, зіру, коріандр, сіль та перець. Перемішайте. Влийте гарячу воду. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Замочений у воді рис змішайте з сіллю та куркумою. Перекладіть у казанок до м‘яса. Влийте окріп. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Приготуйте заправки до маклюбе. Для пряної заправки з запечених овочів – загорніть помідори, часник та почищений болгарський перець у фольгу та запечіть 20 хв. у розігрітій до 180°C духовці. З помідорів та перцю зніміть шкірку. Перетріть овочі до однорідності з перцем чилі, сіллю та олією.

Для хумусу – підсмажений кунжут перетріть в кавомолці. Потім перебийте блендером разом з відвареним нутом, часником, сіллю, чорним меленим перцем, мускатним горіхом, олією, водою та лимонним соком.

Для заправки з помідорів та зелені – змішайте подрібнені помідори, цибулю, петрушку та м’яту. Додайте сіль, олію та лимонний сік.

Для заправки з сухофруктів – курагу, родзинки та інжир замочіть в гарячій воді. Подрібніть горіхи. З‘єднайте з подрібненою курагою, інжиром та родзинками. Додайте мед та лимонний сік.

Для часникового мусу – перетріть блендером до однорідності сир разом з часником та сіллю.

Викладіть на блюдо рис з м’ясом. Довкола викладіть заправки. Прикрасьте страву петрушкою, перцем чилі та горіхами.

Video: Как приготовить маклюбе?

Смотрите рецепт праздничного арабского блюда маклюбе на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рулетні тістечка від Лізи Глинської
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці