Маклюбе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

маклюбе

рис (довгозернистий) – 360 г

баранина (шия) – 850 г

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

зіра – 3 г

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 3 г

коріандр – 3 г

куркума – 3 г

олія – 20 мл

для овочевої заправки:

помідори – 2 шт.

болгарський перець – 2 шт.

часник – 2 зубчики

перець чилі – 1 шт.

сіль – 5 г

йогурт – 20 мл

олія – 20 мл

для хумусу:

нут – 200 г

кунжут – 60 г

часник – 1 зубчик

олія – 50 мл

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

чорний мелений перець – 3 г

мускатний горіх – 1 г

вода – 50 мл

для заправки з помідорів та зелені:

помідори – 2 шт.

червона цибуля – 1 шт.

м’ята – 10 гілочок

петрушка – 30 гілочок

лимонний сік – 40 мл

сіль – 5 г

олія – 20 мл

для заправки з сухофруктів:

курага – 100 г

родзинки – 100 г

інжир – 100 г

волоські горіхи – 100 г

мед – 25 г

лимонний сік – 20 мл

для часникового мусу:

часник – 3 зубчики

сир (10%) – 200 г

сіль – 5 г

Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості. Додайте часник, шматочки баранини, зіру, коріандр, сіль та перець. Перемішайте. Влийте гарячу воду. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Замочений у воді рис змішайте з сіллю та куркумою. Перекладіть у казанок до м‘яса. Влийте окріп. Тушкуйте під кришкою 1 год.

Приготуйте заправки до маклюбе. Для пряної заправки з запечених овочів – загорніть помідори, часник та почищений болгарський перець у фольгу та запечіть 20 хв. у розігрітій до 180°C духовці. З помідорів та перцю зніміть шкірку. Перетріть овочі до однорідності з перцем чилі, сіллю та олією.

Для хумусу – підсмажений кунжут перетріть в кавомолці. Потім перебийте блендером разом з відвареним нутом, часником, сіллю, чорним меленим перцем, мускатним горіхом, олією, водою та лимонним соком.

Для заправки з помідорів та зелені – змішайте подрібнені помідори, цибулю, петрушку та м’яту. Додайте сіль, олію та лимонний сік.

Для заправки з сухофруктів – курагу, родзинки та інжир замочіть в гарячій воді. Подрібніть горіхи. З‘єднайте з подрібненою курагою, інжиром та родзинками. Додайте мед та лимонний сік.

Для часникового мусу – перетріть блендером до однорідності сир разом з часником та сіллю.

Викладіть на блюдо рис з м’ясом. Довкола викладіть заправки. Прикрасьте страву петрушкою, перцем чилі та горіхами.

Video: Как приготовить маклюбе?

Смотрите рецепт праздничного арабского блюда маклюбе на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату