Золотиста, хрумка, духмяна – кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати дуже смачну мойву в клярі.
Інгредієнти:
мойва – 500 г
борошно – 160 г
молоко – 250 мл
яйця – 2 шт.
олія – 250 мл
вершкове масло – 20 г
сіль – 1 ст. л.
перець чорний мелений – ½ ч. л.
сухий імбир – ½ ч. л.
лимони – 3 шт.
Приготування:
Підготуйте мойву так само, як у попередньому рецепті.
Додайте до неї сік лимона, олію, сіль, перець та імбир. Все перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Підготуйте кляр. Відокремте яєчні жовтки від білків. Збийте жовтки вилкою.
Додайте до них молоко, борошно, сіль і перемішайте. Окремо збийте білки міксером та обережно змішайте їх зі збитими жовтками.
Обкачайте рибу спочатку в борошні, а потім – у клярі. Викладіть її на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте впродовж 6 хвилин. Викладіть готову мойву на тарілку з паперовим рушником та змастіть шматочком вершкового масла.