морква – 1 кг
вода – 2 л
цукор – 600 г
сухі дріжджі – 5 г
лимон – 1 шт.
апельсин – 1 шт.
сухарик – 12 г
Нечищену миту моркву пропустіть через м’ясорубку, залийте окропом, залиште під кришкою на 4 дні у теплому місці. Потім процідіть настій, додайте сік лимона та апельсина, цукор.
Розведіть водою сухі дріжджі, намастіть на хлібний сухарик, додайте до рідини. Перелийте її в банку, на горлечко одягніть резинову рукавичку та залиште на 3-5 днів.
Потім зніміть рукавичку, перемішайте вміст банки, процідіть рідину у чисту ємність, щільно накрийте кришкою та витримайте вино у темному місці 6-9 місяців.