Овочевий пиріг від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Відкритий пиріг з м’якенькою, ніжною, мов крем, квасолею, хрумкою кукурудзою і тягучим сиром – рецептом поділилася народний кулінар Алла Ковальчук.

Інгредієнти:

тісто — 350 г

червона квасоля – 100 г

заморожена кукурудза – 4 ст. л.

заморожений горох – 4 ст. л.

заморожена стручкова квасоля – 50 г

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

твердий сир (голландський) – 150 г

вершкове масло – 25 г

олія – 1-2 ст. л.

сіль – 1/2 ч. л.

чорний мелений перець – 1/2 ч. л.

куркума – 1/3 ч. л.

молоко – 1,5 ст. л.

2e51bd491ec93392acd2c562b417f415

Приготування:

Квасолю залийте водою і прокип’ятіть її впродовж 3 хвилин. Зніміть її з вогню, накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Воду злийте, залийте квасолю свіжою холодною водою і варіть 30-40 хвилин до готовності.

Цибулю і моркву обчистіть і наріжте на дрібні кубики. Обсмажте їх на суміші з олії та масла. Додайте стручкову квасолю, кукурудзу і горошок. Прогрійте всю масу, поки не випарується волога.

Додайте до овочів червону квасолю, сіль, перець і перемішайте. Перекладіть начинку в миску, накрийте рушником і залиште остигати.

Тісто розкачайте на круглий пласт товщиною 0,5 см. Роз’ємну форму діаметром 22 см застеліть пергаментом. Викладіть на нього тісто та сформуйте бортики.

Надлишки тіста зріжте ножем. Дно пирога посипте половиною натертого сиру. Рівним шаром викладіть на нього начинку, а зверху знову присипте сиром.

Залишки тіста розкачайте на прямокутний пласт товщиною 3 мм. Добре присипте стіл борошном, щоб тісто стало жорсткішим.

Розкачаний пласт наріжте уздовж тонкими смужками шириною 1 см.

Викладайте спіраль по колу пирога, починаючи від центру. Коли спіраль закінчиться, змочіть водою її кінець, прикріпіть до нього другу смужечку і продовжуйте намотувати по колу. Накрийте пиріг чистим кухонним рушником і залиште на 15-20 хвилин.

Перед випічкою змастіть пиріг молоком, змішаним з куркумою. Випікайте його впродовж 20 хвилин за температури 180 °C. Потім накрийте пиріг змоченим водою пергаментом і випікайте ще 15-20 хвилин.

Готовий овочевий пиріг обережно вийміть з форми та накрийте вологим рушником на 10-15 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить на день благодарения, меню на день благодарения, рецепты блюд на день благодарения, рецепты на день благодарения, запеченная индейка, клюквенный соус, тыквенный суп, пирог из тыквы, яблочный сидр
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт