Овочевий пиріг від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Відкритий пиріг з м’якенькою, ніжною, мов крем, квасолею, хрумкою кукурудзою і тягучим сиром – рецептом поділилася народний кулінар Алла Ковальчук.

Інгредієнти:

тісто — 350 г

червона квасоля – 100 г

заморожена кукурудза – 4 ст. л.

заморожений горох – 4 ст. л.

заморожена стручкова квасоля – 50 г

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

твердий сир (голландський) – 150 г

вершкове масло – 25 г

олія – 1-2 ст. л.

сіль – 1/2 ч. л.

чорний мелений перець – 1/2 ч. л.

куркума – 1/3 ч. л.

молоко – 1,5 ст. л.

2e51bd491ec93392acd2c562b417f415

Приготування:

Квасолю залийте водою і прокип’ятіть її впродовж 3 хвилин. Зніміть її з вогню, накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Воду злийте, залийте квасолю свіжою холодною водою і варіть 30-40 хвилин до готовності.

Цибулю і моркву обчистіть і наріжте на дрібні кубики. Обсмажте їх на суміші з олії та масла. Додайте стручкову квасолю, кукурудзу і горошок. Прогрійте всю масу, поки не випарується волога.

Додайте до овочів червону квасолю, сіль, перець і перемішайте. Перекладіть начинку в миску, накрийте рушником і залиште остигати.

Тісто розкачайте на круглий пласт товщиною 0,5 см. Роз’ємну форму діаметром 22 см застеліть пергаментом. Викладіть на нього тісто та сформуйте бортики.

Надлишки тіста зріжте ножем. Дно пирога посипте половиною натертого сиру. Рівним шаром викладіть на нього начинку, а зверху знову присипте сиром.

Залишки тіста розкачайте на прямокутний пласт товщиною 3 мм. Добре присипте стіл борошном, щоб тісто стало жорсткішим.

Розкачаний пласт наріжте уздовж тонкими смужками шириною 1 см.

Викладайте спіраль по колу пирога, починаючи від центру. Коли спіраль закінчиться, змочіть водою її кінець, прикріпіть до нього другу смужечку і продовжуйте намотувати по колу. Накрийте пиріг чистим кухонним рушником і залиште на 15-20 хвилин.

Перед випічкою змастіть пиріг молоком, змішаним з куркумою. Випікайте його впродовж 20 хвилин за температури 180 °C. Потім накрийте пиріг змоченим водою пергаментом і випікайте ще 15-20 хвилин.

Готовий овочевий пиріг обережно вийміть з форми та накрийте вологим рушником на 10-15 хвилин.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити