яблука – 6 шт.
борошно – 480 г
цукор – 200 г
вершкове масло – 120 г
яйця – 6 шт.
молоко (2,5%) – 150 мл
розпушувач – 5 г
ванільний цукор – 12 г
сіль – 5 г
сир (9%) – 700 г
родзинки – 100 г
курага – 100 г
мигдаль – 100 г
фундук – 100 г
кеш’ю – 100 г
волоські горіхи – 100 г
ром – 100 мл
лимон – 1 шт.
Частину мигдалю подрібніть на борошно. До пшеничного борошна додайте розпушувач, сіль і борошно з мигдалю. Перемішайте.
Яйця збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте молоко та вершкове масло. Частинами всипте борошняну суміш і замісіть м’яке еластичне тісто. Оберніть його плівкою і залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури.
Курагу подрібніть, змішайте з родзинками, залийте ромом. Сир збийте з цукром і яйцями до пишності. Горіхи подрібніть на крупну крихту. Злийте з сухофруктів ром і додайте горіхи.
Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину, наповніть сумішшю сухофруктів і горіхів. Збризніть лимонним соком. Тісто розкачайте в пласт, перекладіть у змащену маслом форму з пергаментом. Зайві краї обріжте качалкою.
Викладіть фаршировані яблука. Додайте в кожне яблуко по 1 ч.л. рому. Залийте їх сирною масою. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці впродовж 1 години.