Інгредієнти:
помідори – 1,5 кг
телятина (лопатка) – 500 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
яблуко – 1 шт.
перець чилі – 3 шт.
томатна паста – 20 мл
цукор – 25 г
чорний мелений перець – 2 г
червоний мелений перець – 1 г
зіра – 6 г
олія – 20 мл
сіль – 12 г
Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!
Приготування:
Зробіть на помідорах по три поперечних надрізи, не доходячи до місця кріплення плодоніжки на 1 см.
Пропустіть через м’ясорубку телятину, цибулю та яблуко. Додайте мелену зіру, сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Перемішайте фарш та відбийте. Потім скатайте із фаршу кульки та вкладіть їх у розрізи помідорів.
Змастіть форму олією, викладіть в неї фаршировані помідори. Залийте страву сумішшю води, томатної пасти, солі, чорного меленого перцю і цукру. Зверху покладіть цілі перчини чилі.
Запікайте помідори у духовці, розігрітій до 180°C, упродовж 30 хвилин. Потім збільште температуру до 250°C та запікайте страву ще 10 хвилин.