рис (круглозернистий) – 480 г
молоко (2,5%) – 1 л
цукор – 250 г
лимон – 1 шт.
цукати – 100 г
волоські горіхи – 100 г
яйця – 4 шт.
сіль – 2 г
ванільний цукор – 8 г
вершкове масло – 70 г
м’ята – 1 гілочка
олія – 250 мл
Закип’ятіть молоко з цукром (75 г), дрібкою солі, ванільним цукром та лимонною цедрою. Додайте рис (240 г). Проваріть 20 хв. та остудіть. Додайте подрібнені горіхи та цукати. Введіть збиті жовтки, потім – збиті з цукром (50 г) білки.
Викладіть рисову суміш у змащену маслом форму з пергаментом. Розрівняйте. Випікайте пиріг в розігрітій до 180°C духовці 35 хв.
Для оздоблення – відварений рис (240 г) висушіть на декові з пергаментом впродовж 1 год. за температури 110°C та обсмажте у фритюрі.
Закарамелізуйте вершкове масло з цукром (125 г), з‘єднайте з обсмаженим рисом. Викладіть масу на деко з пергаментом, розрівняйте, остудіть та поламайте на шматочки. Готовий пиріг прикрасьте рисовою карамеллю та м’ятою.