Інгредієнти:
борошно – 320 г
сир – 200 г
сода – 12 г
цукор – 50 г
сіль – 5 г
олія – 100 мл
кефір 2,5% – 80 мл
чорний чай – 5 г
для начинки:
сир – 300 г
яйце – 1 шт.
цукор – 8 г
сіль –15 г
кріп – 3 гілочки
петрушка – 3 гілочки
олія – 20 мл
часник – 1 зубчик
для соусу:
сметана 20% – 150 мл
гірчиця діжонська – 15 мл
сіль – 3 г
чорний мелений перець – 3 г
петрушка – 3 гілочки
кріп – 3 гілочки
біле сухе вино – 100 мл
мед – 20 мл
Приготування:
Перетріть сир через сито, додайте кефір, олію та цукор. Підмісіть борошно та соду. Залишіть тісто на 10 хвилин.
Заваріть чай. Приготуйте начинку. Змішайте у мисці сир, жовток, цукор та сіль, додайте часник та зелень.
Сформуйте рулет. Розкачайте тісто, викладіть начинку, згорніть рулетом, змастіть його поверхню чаєм та випікайте у духовці впродовж 20 хвилин.
Приготуйте соус. Закип‘ятіть вино, додайте гірчицю, сметану, мед та зелень. Перемішайте.