Самвел Адамян розповів, як приготувати елегантний, легкий, свіжий і трішки екзотичний салат з перлової крупи під апельсиновим соусом.
Інгредієнти:
куряче філе – 200 г
перлова каша – 1 склянка
петрушка – 5 гілочок
кріп – 5 гілочок
консервована кукурудза – 100 г
огірки – 2 шт.
лимон – 1 шт.
апельсин – 1 шт.
розмарин – 1 гілочка
чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
паприка – 1/3 ч. л.
сухий імбир – 1/3 ч. л.
сіль – 1/3 ч. л.
гірчиця – 1 ч. л.
олія – 3 ст. л.
Приготування:
Охолодіть готову перлову кашу без вершкового масла. У піалу вичавіть сік лимона, додайте олію, сіль, чорний мелений перець, паприку та імбир. Викладіть у суміш філе і змочіть його зі всіх боків.
Покладіть філе на фольгу. Згорніть фольгу човником. На філе покладіть гілочку розмарину. Перекладіть філе на деко і поставте в духовку за температури 160°C на 30 хвилин. Готове філе охолодіть та наріжте на кубики.
Петрушку і кріп дрібно посічіть. Огірки наріжте на кубики. Змішайте в мисці перлову кашу, куряче філе, огірки, консервовану кукурудзу та зелень.
Приготуйте заправку.
З апельсина вичавіть сік. Додайте олію, гірчицю і сіль. Добре розмішайте виделкою. Полийте салат заправкою і перемішайте.